Workshop: Aan de slag met WordPress - Deel 2

Door: Richard Veenstra | 13 december 2012 17:06

Apps & Software

Met WordPress (een content management systeem, cms) kan je blogs en websites maken. In het eerste deel van deze workshop-reeks beschreven we wat je nodig hebt en hoe het installatieproces verloopt. Nu we WordPress geïnstalleerd hebben gaan we verder met het aanmaken van gebruikers en het schrijven van berichten en pagina’s. Ook laten we zien hoe je de vormgeving en functionaliteit van de site aanpast.

Hoe je WordPress gebruikt, bepaal je grotendeels door middel van thema’s en plug-ins. In een driedelige workshop laten we zien hoe je WordPress op je eigen webserver installeert en ziet je hoe je binnen een paar uur een complete website bouwt. In dit tweede deel laten we onder meer zien hoe je gebruikers aanmaakt en hoe je berichten en pagina aanvult.

De belangrijkste reden om voor WordPress te kiezen, is dat er heel veel informatie te vinden is op internet. Het beste begin je bij de WordPress Codex. Naast documenten over hoe je WordPress moet gebruiken, is er ook een forum. Klik op WordPress Support Forums onder What You Most Need to Know About WordPress om naar de fora te gaan. De voertaal op de codex-pagina en de fora is Engels.

0 Reactie(s) op: Workshop: Aan de slag met WordPress - Deel 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.