Workshop Facebook

Door: Evi Maquoi | 01 juni 2011 11:37

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6

De reden van het succes van Facebook? Het werkt simpel, snel en is beschikbaar op allerlei apparaten. In deze workshop leggen we u stap voor stap uit hoe u een account aanmaakt, foto's en videofragmenten met vrienden van over de hele wereld deelt, de privacyinstellingen naar uw hand zet, extra toepassingen en spelletjes installeert enzovoort. Wedden dat u binnenkort ook niet meer zonder Facebook kunt?

1. Registreren

Open uw browser en surf naar Facebook. Eerst moet u de gratis registratieprocedure voltooien. Voer uw voornaam, achternaam en e-mailadres in en kies een goed wachtwoord. Selecteer uw geslacht en vul uw geboortedatum in. Klik vervolgens op de groene Registreren-knop. Nu moet u nog even door de beveiligingscontrole. Typ de tekst die weergegeven wordt in het kader over en klik weer op de Registreren-knop. De registratieprocedure is nu voltooid. U ontvangt een e-mail met een knop waarmee u de registratie bevestigt.

2. Vrienden zoeken

Wellicht hebben al heel wat mensen uit uw vriendenkring een Facebook-account. Facebook biedt u onmiddellijk na de registratie de mogelijkheid om vrienden op te sporen. Dit kan op drie verschillende manieren: via uw Messenger-ID, uw Windows Live Hotmail-account of een andere e-mailservice. Kies één van de drie mogelijkheden en klik op de knop Vrienden zoeken. Geen nood, Facebook slaat uw gegevens niet op. Indien u toch liever handmatig vrienden wenst toe te voegen, kunt u ook op de knop Deze stap overslaan klikken.

3. Profielgegevens en -foto

Vervolgens voeren we optioneel profielinformatie in. Facebook vult de formulieren automatisch aan. Klik daarna op de knop Opslaan & Verdergaan. Afhankelijk van de gegevens die u ingevoerd hebt, stelt Facebook u enkele potentiële vrienden voor. Met de knop Toevoegen als vriend kunt u een vriendschapsverzoek verzenden. Vervolgens moet u nog een profielfoto instellen. U kunt kiezen voor Een foto uploaden of Maak een foto, bij deze laatste foto wordt uw webcam ingezet. Voltooi het proces met Opslaan & Verdergaan.

4. Profiel aanvullen

Uw Facebook-account is nu aangemaakt. Op de welkomstpagina staat de knop Profiel bewerken. U beslist hier volledig zelf hoeveel persoonlijke informatie u invoert. Hoe meer info u invult, des te groter de kans is dat vrienden u kunnen vinden. In de linkerkolom vindt u de verschillende categorieën waar u informatie kunt invoeren: Algemene gegevens, Belangrijke personen, Opleiding en werk, Levensbeschouwing enzovoort. Vergeet niet op Wijzigingen opslaan te klikken. Via Profiel / Profiel bewerken kunt u altijd informatie bewerken of aanvullen.

5. Vriendschapverzoeken

Indien u in stap 2 van deze workshop uw mailadres of Live-ID hebt ingevoerd, hebt u misschien al wat Facebook-vrienden. U kunt op ieder moment meer vrienden zoeken. Voer helemaal bovenaan in de zoekbalk de naam van een vriend in en klik op Toevoegen als vriend om een vriendschapsverzoek te sturen. Hij of zij moet dat verzoek goedkeuren om informatie te delen. U ontvangt per mail een bevestiging wanneer het vriendschapsverzoek goedgekeurd is. Wanneer iemand u een vriendschapsverzoek stuurt, krijgt u ook een mail.

1 Reactie(s) op: Workshop Facebook

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 januari 2014 21:16 Anoniem
  Hallo ik heb even een vraag aan jullie hoe kan ik op de webcam mijn foto als profiel er weer op krijgen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.