Workshop Windows Live Mail

Door: dennis-gandasoebrata | 15 juni 2011 10:39

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Windows Live Mail is een populair e-mailprogramma. Het biedt een flinke hoeveelheid mogelijkheden, maar maakt u er wel gebruik van? De kans is groot dat u veel meer uit Windows Live Mail kunt halen dan u nu doet!

Windows Live Mail downloaden

Maakt u al gebruik van de nieuwste versie van Windows Live Mail? U kunt het e-mailprogramma hier downloaden. Windows Live Mail is geschikt voor Windows Vista en Windows 7.

1. Meerdere accounts

In Windows Live Mail kunt u meerdere e-mailaccounts toevoegen. Dat is handig, omdat u zo verschillende e-mailaccounts in één overzicht krijgt. Om een account toe te voegen, klikt u op de knop links van Start. Kies vervolgens voor Opties / E-mailaccounts, waarna een nieuw venster wordt geopend. Klik op Toevoegen. Hierna kiest u voor E-mailaccount en klikt u op Volgende. U kunt verschillende soorten e-mailaccounts instellen, waaronder die van online maildiensten zoals Hotmail en Gmail. Nadat u een account hebt toegevoegd, wordt het links in het venster in een aparte sectie getoond.

In Windows Live Mail kunt u meerdere e-mailaccounts toevoegen.

2. Eigen kleur

Wilt u de accounts gemakkelijk kunnen onderscheiden? Geef ze allemaal een eigen kleur! Links in het venster kunt u de verschillende accounts uit elkaar houden en als u een e-mailbericht opent, krijgt het automatisch de kleur die bij het account hoort. Dat is handig als u meerdere e-mailberichten hebt geopend en snel wilt zien bij welk account ze horen. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het account (links in het venster) en kies Kleur instellen. Kies vervolgens de gewenste kleur. U kunt ook op de knop Accountkleur.klikken, die u onder het tabblad Beeld op de werkbalk vindt.

3. Eigen berichtregels

Windows Live Mail kan uw e-mail automatisch sorteren. Ontvangt u bijvoorbeeld regelmatig e-mailberichten van webwinkels, dan kunt u die automatisch onderbrengen in een map, zodat ze het postvak IN niet meer 'vervuilen'. U kunt meerdere berichtregels aanmaken. Kies de tab Mappen en vervolgens Berichtregels. In het bovenste vak kiest u een of meer voorwaarden waaraan een binnengekomen bericht moet voldoen, zoals bijvoorbeeld 'Als de regel Onderwerp bepaalde woorden bevat'. U kunt meerdere voorwaarden voor één berichtregel maken. Het vak eronder bepaalt wat er met de e-mail moet gebeuren. Kies bijvoorbeeld voor 'Doorsturen naar bepaalde personen'. In het derde vak klikt u op de onderstreepte woorden en geeft u variabelen op, zoals welke woorden de onderwerpregel moet bevatten of naar welke persoon het e-mailbericht moet worden doorgestuurd.

Bepaal zelf wat er met binnenkomende e-mail moet gebeuren.

Als u een berichtregel hebt aangemaakt, moet u hem nog een geschikte naam geven, in het onderste vak. Tevreden? Klik op Regel opslaan. Er wordt vervolgens een nieuw venster geopend waarin u een overzicht ziet van alle regels. Interessant hierbij is de mogelijkheid om de regel direct uit te voeren op bestaande e-mailberichten. Klik op Nu toepassen en selecteer de regel(s) die u wilt toepassen. Bevestig met een klik op Nu toepassen. Wilt u de regels op een andere map dan Postvak IN toepassen (bijvoorbeeld als u meerdere submappen gebruikt), dan klikt u in hetzelfde venster op Bladeren en kiest u de gewenste map. Plaats ook een vinkje bij Inclusief submappen. Zo weet u zeker dat u niets mist. Nog één opmerking tot slot: Hebt u uw webmail aan Windows Live Mail (zoals Hotmail) gekoppeld, dan kunt u helaas geen gebruik maken van de berichtregels.

4. Berichtregels kopiëren

Mogelijk hebt u meerdere regels die op elkaar lijken. Bespaar tijd en dupliceer een bestaande regel die u vervolgens kunt ombouwen naar een nieuwe regel. In het beheervenster Regels selecteert u de regel die u wilt kopiëren en vervolgens klikt u op Kopiëren. Vervolgens kunt u de gekopieerde regel bewerken.

Het overzichtsvenster van de berichtregels.

5. Van mail naar afspraak

Krijgt u een e-mail binnen met een uitnodiging voor een verjaardag of vergadering? U kunt het bericht eenvoudig omzetten naar een agenda-afspraak en deze aan uw agenda toevoegen. Handig, want zo ziet u later direct om welke afspraak het gaat: de tekst van de e-mail wordt in het notitievlak geplaatst. In Windows Live Mail klikt u met de rechtermuisknop op de e-mail die u in een afspraak wilt omzetten. Kies vervolgens voor Toevoegen aan agenda.

1 Reactie(s) op: Workshop Windows Live Mail

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 mei 2014 14:39 Anoniem
  Hoe krijg ik deze regels weer weg?…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.