Xbox 720 draait op Windows 8

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 07 augustus 2012 12:44

Apps & Software

De Xbox 720 zal op Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows 8 draaien. Dat lijkt general manager Brian Hall te verklappen in een interview met website The Verge.

Hall sprak in het interview over het vorige week geïntroduceerde Outlook.com, en liet terloops ook een en ander los over de toekomstplannen die het bedrijf heeft met Windows 8. Het is voor het eerst dat een Microsoft-medewerker spreekt over een 'nieuwe Xbox'.

"We hebben zo'n zestien jaar met Hotmail gewerkt en brachten daarnaast ook programma's als Exchange en Outlook, die mensen nog altijd gebruiken op hun werk. We besloten dat het tijd was om iets nieuws te doen en het beste van al die programma's samen te pakken", aldus Hall over de aanloop naar Outlook.com.

Xbox met Windows 8

"Het resultaat hiervan brengen we nu naar de nieuwe golf producten die we uitrusten met Windows 8, waaronder de volgende versie van Office, de nieuwe Windows Phones en een nieuwe Xbox." Specifieke details over de opvolger van de Xbox 360 geeft Brian Hall niet, maar wel lijkt dus duidelijk te worden dat de console op Windows 8 zal gaan draaien.

0 Reactie(s) op: Xbox 720 draait op Windows 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.