XDeskCover 1.1

Door: evi-maquoi | 22 april 2010 14:47

Review

XDeskCover is een gratis widget-achtige toepassing die de cover toont van de muziek die u beluistert via Windows Media Player, Winamp, iTunes of Foobar 2000. U kunt door uw albums navigeren, sterren toewijzen en covers ophalen. Dankzij de waslijst skins en Skin Editor kunt u de toepassing volledig aan uw persoonlijke smaak aanpassen.

XDeskCover is een piepkleine ‘afstandsbediening’ voor genoemde mediaspelers die de artiestennaam, titel en cover toont. Met één druk op de knop kunt u naar het volgende of vorige nummer navigeren, een lied pauzeren of sterren toevoegen. De sterren die u toewijst in XDeskCover worden ook opgeslagen in de mediaspeler die u gebruikt, bijvoorbeeld Windows Media Player. Het is overigens mogelijk om covers op te halen via XDeskCover, maar deze resultaten worden helaas niet gesynchroniseerd met Windows Media Player. In combinatie met andere mediaspelers lukt het soms wel, soms niet. Een beetje onvoorspelbaar nog.

XDeskCover is niet groter dan een doorsnee widget.

Skins bewerken

De standaardskin van XDeskCover is niet echt spectaculair, maar gelukkig bestaat er een uitgebreide database gratis skins. Via de Skin Gallery kunt u door meer dan honderd verschillende skins bladeren. Eén druk op de Download-knop volstaat om de skin op uw harde schijf op te slaan. De skin wordt automatisch geïnstalleerd en is onmiddellijk klaar voor gebruik. Hebt u een skin gevonden die bijna perfect is? Via de bijgeleverde Skin Editor kunt u naar hartelust formaten, kleuren en knoppen bewerken totdat ie helemaal is zoals u het wenst. De transparantie, grootte en positie (vergrendeld, altijd bovenaan, etc.) van de minispeler kunt u aanpassen via de optie Windows.

Dankzij de Skin Editor kunt u allerlei aanpassingen maken.

Conclusie

Opvallend is dat XDeskCover als twee druppels water lijkt op CD Art Display. Zo zeer, dat we even dachten dat het van dezelfde maker was (wat niet het geval is). XDeskCover werkt erg goed met Windows Media Player, maar tijdens onze test ondervonden we problemen met iTunes. Bovendien is het jammer dat er geen terugkoppeling is voor covers die u via XDeskCover gedownload hebt. De sterkste troeven van het pakket is de aanpasbaarheid via skins en de compactheid. Muziekliefhebbers moeten deze download zeker eens uitproberen.

XDeskCover 1.1

Freeware

Taal Engels

Medium 2,6 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Windows Media Player, Winamp, iTunes of Foobar 2000

Maker XWidget Studio

Oordeel 6/10

Pluspunten

Werkt erg goed met Windows Media Player

Sterren toewijzen

Heel veel skins

Skin Editor

Minpunten

Enkel Engelstalig

Geen volumeknop

Werkt niet goed met iTunes

0 Reactie(s) op: XDeskCover 1.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.