Xerox Mobile Scanner

Door: Jeroen Boer | 30 mei 2012 15:28

Overige elektronica

Mocht u de behoefte hebben om onderweg te scannen, dan heeft Xerox met de Mobile Scanner wellicht het goede product in huis. Dankzij een accu is er geen externe stroombron nodig en het apparaat kan zelfstandig naar een geheugenkaartje scannen. Het ideale apparaat voor onderweg?

De Xerox Mobile Scanner is een sheetfeedscanner waarin u blaadjes (maximaal A4-formaat) één voor één handmatig moet invoeren. Automatisch dubbelzijdig scannen is niet mogelijk. Er wordt een draagtas meegeleverd bij de scanner, waarin helaas geen plaats is voor de bijbehorende netspanningsadapter. In de basis werkt de scanner heel eenvoudig. De resolutie is altijd 300 dpi en hij kan scannen in kleur naar jpeg of pdf en in zwart-wit naar pdf. De kwaliteit van de jpeg is niet instelbaar. Als u scant naar pdf wacht de scanner tien seconden op een volgend vel om een pdf met meerdere pagina's te maken. Scans worden opgeslagen op een SD-kaart of usb-stick. U kunt ook de usb-kabel aansluiten tussen de scanner en de pc om de scans van de SD-kaart te kopiëren. Via een stuurprogramma kan ook gelijk naar de pc gescand worden. Het is dan overigens geen volwaardige scanner, u kunt bijvoorbeeld niet direct via bijvoorbeeld Photoshop scannen.

De scans die de scanner produceert, ogen korrelig. Bij glanzend materiaal als foto's of brochures is daarnaast streperigheid te zien. Dat zou volgens de handleiding op te lossen moeten zijn via een bijgeleverde kalibratiekaart, maar dit werkt niet goed. Deze scanner is dan ook vooral geschikt voor het archiveren van (tekst)documenten. Voor de verwerking van documenten wordt software voor Windows meegeleverd. Voor OCR krijgt u Nuance OmniPage Professional 17 dat zijn taak uitstekend doet. Verder krijgt u het documentbeheerprogramma Nuance Paperport 12.

Draadloos via Eye-Fi

De oplossing die Xerox heeft bedacht om de scanner van wifi te voorzien is een beetje omslachtig. Er wordt een Eye-Fi SD-kaartje meegeleverd dat u in het SD-kaartslot van de scanner moet stoppen. Een Eye-Fi-kaartje configureert u op uw computer voor een specifiek wifi-netwerk. Het draadloze gedeelte in het kaartje werkt alleen maar als u bij een ingesteld netwerk bent. Onderweg hebt u daar dus weinig aan. Gescande documenten worden door Eye-Fi naar uw pc (Windows of Mac OS X) of mobiele apparaat (iOS of Android) gepushd. Ook kunt u afbeeldingen synchroniseren met online diensten. Via een speciale Eye-Fi Direct Mode kunt u eventueel direct met de iOS- of Android-app communiceren. Xerox heeft voor iPhone en iPad een eigen app waarmee u gescande jpg's en pdf's direct op het toestel kunt bekijken.

Conclusie

Deze scanner scant documenten naar een geheugenkaartje. U kunt deze bestanden vervolgens naar de pc kopiëren voor verdere verwerking. Helaas is de kwaliteit van de scans niet indrukwekkend en is het hierdoor geen geschikte scanner om foto's of kleurendocumenten in te scannen. Voor het archiveren van documenten en een verdere verwerking via OCR volstaat het apparaat wel, zeker omdat u OCR-programma OmniPage Professional 17 erbij krijgt. De draadloze oplossing via Eye-Fi is een interessant idee, maar het is in de praktijk onderweg niet erg flexibel. De garantie bedraagt 1 jaar en verloopt via de Engelstalige helpdesk van Xerox.

Xerox Mobile Scanner

Prijs € 250,-

Garantie 1 jaar

Scantechnologie CIS met driekleuren-LED

Scanresolutie 300 dpi

Scanformaat Maximaal A4

Meegeleverde accessoires Draagtas, usb-kabel, usb-oplader, 4 GB Eye-FI SD-kaart, kalibratiekaart, schoonmaakstaafje

OS Windows XP/Vista/7

Accu 6,29 Wh (1700 mAh)

Oordeel 6/10

Pluspunten

Werkt zelfstandig zonder pc

Scannen naar SD-kaart of usb-stick

Werkt op accu

Minpunten

Alleen jpeg of pdf

Licht glanzende kleurendocumenten streperig

Scans korrelig

0 Reactie(s) op: Xerox Mobile Scanner

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.