Xion Audio 1.0.127

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 22 december 2010 09:49

Apps & Software

Wanneer u op zoek bent naar een gratis audiospeler, is één ding zeker: u hebt keus genoeg. Eindeloos veel programma’s steken elkaar naar de kroon als het gaat om wat het beste programma is voor het afspelen van uw audio- en videocollectie. De één met nóg meer functies dan de andere. Xion Audio mikt juist op het principe minder is meer, en biedt een compacte, zeer lichte audiospeler.

Compact slaat niet alleen op de zeer geringe afmeting van de videospeler, maar vooral ook op het aantal opties. Het is puur een audiospeler, geen ondersteuning voor video en het komt niet met een overvloed aan opties die u in veel gevallen toch niet gebruikt. Het ontwerp is klein, strak en eenvoudig, met een paar uitklappanelen. Eigenlijk kan dit programma maar één ding: audio afspelen. In een wereld waarin programma’s steeds veelzijdiger worden, zou men dat als een tekortkoming kunnen zien, maar eigenlijk is het juist hartstikke fijn. Geen dynamisch geladen content van muziekportals, geen talloze vensters waar u zich doorheen moet worstelen, nee … gewoon een afspeelknop en de noodzakelijke opties binnen handbereik.

Het programma is heerlijk compact, met alle essentiële knoppen binnen handbereik.

De makers van het programma pochen over de fantastische geluidskwaliteit van het programma ten opzichte van de concurrentie, maar waarschijnlijk vereist het een echte audiofiel om dat verschil te kunnen horen. Uiteraard klinkt het allemaal prima en daar gaat het om. De standaardinterface van het programma is zeer fraai, maar u kunt ook kiezen voor een ander uiterlijk door middel van skins. Nadeel is dat, omdat het programma zo compact en eenvoudig is, dat soort opties dan juist weer wat lastig te vinden zijn (zoals rechtsklikken op de interface in plaats van naar de opties bladeren), evenals opties om (bijvoorbeeld) te kiezen voor wel of geen crossfade. Eén ding is zeker, het programma is heerlijk licht, en binnen een seconde na het starten speelt u al een mp3 af of één van de talloze andere ondersteunde bestandsformaten. Zeker een juweeltje!

Xion Audio Player 1.0.127

Freeware

Taal Engels

Download 2,67 MB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 4,12 MB harde-schijfruimte

Maker r2 Studios

Oordeel 8/10

Pluspunten

Heerlijk compact en licht

Alle essentiële knoppen binnen handbereik

Aan te passen met skins

Minpunten

Opties soms een beetje verstopt

De geclaimde geweldige audiokwaliteit is doorgaans nauwelijks hoorbaar

Veiligheid

Let op: 1 van 43 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Xion Audio 1.0.127

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.