Xtreamer Prodigy

Door: Maikel Dijkhuizen | 09 mei 2012 14:24

Apps & Software

De specificaties van de Xtreamer Prodigy liegen er niet om. Met HDMI 1.4 en usb 3.0 kunt u weer even vooruit. Een krachtige mediaprocessor zorgt ervoor dat u filmbestanden zonder beperkingen op uw televisie bekijkt. Bijzonder is dat de ontwikkelaars Android 2.2 aan de gebruikersinterface hebben toegevoegd.

De Prodigy heeft een forse zilveren kap van geborsteld aluminium. De voorzijde is voorzien van een matzwarte kleur. Hier vindt u een station waarin u optioneel een 3.5inch-schijf van maximaal 3 TByte monteert. Verder bevinden zich aan de voorzijde een kaartlezer en een knop die volumeregeling combineert met een aan/uit-schakelaar. Overige aansluitingen, waaronder twee usb-poorten voor externe opslagmedia, zijn aan de achterkant bereikbaar.

Xtreamer heeft een eigen menu ontwikkeld, waarin Android als apart onderdeel oproepbaar is. Dit is een groot verschil met de eerder besproken mediaspeler AC Ryan VEOLO, waarop Android zelf de basisinterface vormt. De keuze van Xtreamer is minder ingrijpend, omdat gebruikers zich eenvoudig onttrekken aan de beperkingen die dit mobiele besturingssysteem met zich meebrengt. Via AndroidPIT zijn allerlei apps bereikbaar. Wenst u meer keus, dan opent u de Android Market in een browser. Onder andere Grooveshark, eBuddy en Skype zijn al voorgeïnstalleerd. Het Nederlandstalige hoofdmenu van de Prodigy is dankzij toegankelijke subcategorieën simpel in gebruik. Aan de bovenzijde bevinden zich statuspictogrammen voor zaken als usb, NAS, wifi en netwerk. Prettig is dat u vanuit het hoofdmenu rechtstreeks naar geïndexeerde films, muziek en afbeeldingen zoekt.

Conclusie

Op het gebied van bestandscompatibiliteit laat de Prodigy geen steken vallen. Het afspeelkastje geeft alle filmformaten in prima kwaliteit weer, waarbij er ook ondersteuning is voor HD-audio. Daarnaast kan de mediaspeler 3D-beelden verwerken, wanneer de HDMI-uitgang is gekoppeld aan een capabele televisie. Xtreamer had de mediabibliotheek iets fraaier af kunnen werken door metadata en covers van internet op te halen. Verder is de meegeleverde afstandsbediening een slecht navigatiemiddel voor Android. Dit mobiele platform is primair bedoeld voor aanraakschermen, waardoor de bediening via pijltjesknoppen gebrekkig verloopt. Als alternatief kunt u een geschikte muis en mini-toetsenbord aansluiten. Voor een mediaspeler met diverse interessante specificaties in huis, is de Prodigy redelijk geprijsd.

Xtreamer Prodigy

Prijs € 179,99

Mediaprocessor Realtek 1186X DD+

Geteste firmware-versie 3.0.3 (bèta)

Videoformaten Asf, avi, flv, ifo, iso, m2p, m2ts, m2v, m4v, mkv, mov, mp4, mpeg, mpg, mts, rmvb, tp, trp, ts, vob, wmv

Videocodecs Xvid, mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, h.263, h.264, vp6, wmv9, vc-1, RealVideo, dvix

Audioformaten Aac, flac, flc, m3u, m3u8, m4a, mp1, mp2, mp3, mpa, ogg, ra, rm, wav, wma, plsx, ac3, pcm, lpcm, DTS, DTS HD MA, Dolby Digital (Plus), Dolby TrueHD

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, png, tif

Ondertitels Srt, smi, sub, ssa, ass, sub+idx, pgs

In- en uitgangen HDMI 1.4, composiet, component, s/pdif (optisch en coaxiaal), 2 x usb-host, 1 x usb-slave, kaartlezer (SD/SDHC/MMC), ethernet 10/100/1000

Oordeel 8/10

Pluspunten

Sterke behuizing

Goede specificaties

Regelmatig firmware-updates

HD-audio

Minpunten

Afstandsbediening ongeschikt voor Android-gedeelte

Lange opstarttijd

0 Reactie(s) op: Xtreamer Prodigy

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.