Zelf e-cards ontwerpen met Smilebox

Door: Evi Maquoi | 22 december 2010 11:48

How To

Wilt u geen voorgekauwde e-cards versturen voor de feestdagen? Houdt u meer van gepersonaliseerde kaartjes? Dankzij de freeware Smilebox kunt u ontzettend eenvoudig uw eigen e-cards ontwerpen. U gebruikt een sjabloon als basis en kunt vervolgens eigen foto’s, video’s en teksten toevoegen. We leggen u uit hoe u te werk gaat.

Smilebox installeren

Open uw browser en surf naar Smilebox. Klik op de knop Get started om het installatiebestand te downloaden. Sla het bestand op en voer het vervolgens uit. Klik op de I Agree-knop wanneer u akkoord gaat met de licentieovereenkomst en enkele ogenblikken later wordt Smilebox geopend. U dient nog wel een gratis Smilebox-account aan te maken. Voer simpelweg uw naam en e-mailadres in en kies een wachtwoord. Vink Sign up for the newsletter uit indien u geen nieuwsbrieven wilt ontvangen. Klik op Continue om verder te gaan.

Via de grote Get started-knop kunt u het installatiebestand downloaden.

Kaart kiezen

In het startscherm kunt u onder Design Catalog een thema voor uw kaart kiezen. Aangezien we graag een kerstkaart willen ontwerpen, openen we de categorie Holidays. Het aantal beschikbare kaarten in deze reeks wordt geladen. Eén klik op een kaart geeft u wat extra informatie over het sjabloon, zoals het aantal persoonlijke foto’s dat u kunt toevoegen. Er zijn verschillende kaarttypen: Greetings zijn vaak statische standaardkaarten, terwijl u in Slideshows veel meer foto’s kwijt kunt. Met Invites kunt u dan weer uitnodigingen ontwerpen. Kies één van de tientallen verschillende sjablonen, bijvoorbeeld 7. Holiday Ribbon - Greeting. Klik daarna op de knop Personalize om uw eigen foto’s en teksten in te voeren.

Wij kozen voor deze wenskaart die ruimte biedt voor één tot drie eigen foto’s.

Personaliseren

Om gebruik te kunnen maken van eigen foto’s in uw kaart, kunt u links onderaan op de knop Get Photos klikken. Navigeer naar de juiste bestandslocatie en klik op de Add-knop om foto’s toe te voegen. Deze verschijnen als miniaturen in de linkerkolom. U kunt zoveel foto’s aan Smilebox toevoegen als u wenst. Klik op Done wanneer u klaar bent. Terug in het hoofdvenster sleept u uw toegevoegde foto’s naar uw kaart. Via de schuifbalk kunt u eventueel nog wat inzoomen, en via Fix kunt u automatische verbeteringen aanbrengen, uw foto omzetten naar zwart-wit of rode ogen verwijderen. De tekst kunt u uiteraard ook helemaal aanpassen door uw cursor in het tekstvak te plaatsen en uw eigen boodschap in te voeren.

In de rechterkolom van het hoofdscherm kiest u desgewenst een muziekje. Klik op de Play-knop voor een voorproefje en vink vervolgens het nummer van uw keuze aan. Wilt u graag de vormgeving van de kaart aanpassen? Via Choose your layout kunt u aangeven hoeveel foto’s u in deze kaart wenst te gebruiken. Ook de achtergrond kunt u eenvoudig aanpassen. Blader maar eens door de verschillende mogelijkheden in het menu Choose your background. Ten slotte kunt u ook nog een lettertype selecteren en een kaderkleur. Klik bovenaan op de knop Save wanneer u klaar bent met personaliseren en geef uw ontwerp een naam. Ga vervolgens verder naar tabblad 3 Preview voor een voorvertoning op volledig scherm.

U kunt bijna alles aanpassen aan uw eigen wensen.

Kerstwens versturen per e-mail

Bent u tevreden met uw ontwerp? Dan is het tijd om uw kaart te delen met vrienden en familieleden. Klik even door naar tabblad 4 Share, Print or DVD. U krijgt de verschillende exportmogelijkheden te zien. Klik op Send om uw creatie per e-mail te versturen. Voeg vervolgens bij To de e-mailadressen van de ontvangers in, gescheiden door een komma. Bij Choose when to send kunt u kiezen wanneer u het kerstkaartje wenst te versturen. U kunt Now ingeven om de kaart onmiddellijk te versturen, maar u kunt het verzenden ook uitstellen door een bepaalde datum in te voeren. Geef nog snel even een onderwerp in bij Subject, bijvoorbeeld ‘Beste wensen!’ en een persoonlijke boodschap in het Message-tekstvak. Indien u héél veel mensen van wensen wilt voorzien, kunt u eventueel uw adresboek van Yahoo!, Hotmail, Gmail, AOL of Outlook importeren via de knop Import Addresses. Klik op Continue om verder te gaan en vink Basic design aan om uw kaart gratis te kunnen versturen. Klik op Send om de kaart te versturen.

De geadresseerden ontvangen de kaart enkele seconden later met voorvertoning in hun postvak. Met één druk op Play-knop wordt de browser geopend en de kaart met animaties en muziek afgespeeld. U ontvangt zelf een bevestiging wanneer de kaart succesvol verstuurd werd.

U kunt nog snel een persoonlijke boodschap invoeren.

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Zelf e-cards ontwerpen met Smilebox

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.