Lily-drone vliegt zelf en volgt je overal

Door: Jeroen Kuiper Jeroen | 13 mei 2015 15:05

Overige elektronica

Lily is een drone die je, als je het tracking-device bij je hebt, overal automatisch volgt. De drone vliegt uit zichzelf, je hoeft haar alleen maar in de lucht te gooien.

Filmen met een drone is al niets nieuws meer. De laatste maanden zijn er al diverse drones langs gekomen op de site, maar de Lily-drone biedt nieuwe mogelijkheden. De drone vliegt uit zichzelf en hoeft dus niet te worden bestuurd. Als je het tracking-device bij je hebt kun je gewoon verder gaan met je activiteiten en die worden dan haarscherp in beeld gebracht door de camera van Lily. Het levert prachtige beelden op als je bijvoorbeeld gaat snowboarden of gaat varen op een woeste rivier, zoals te zien is in de video onderaan dit bericht.

Lily vliegt automatisch

Lily begint met filmen als je de drone de lucht ingooit, en vliegt daarna gewoon zelf verder. De drone beschikt over een camera van 12 megapixels en schiet HD-video's van 1080p en 60 frames per seconde. Lily filmt ook in slowmotion maar de beelden zijn dan in 720p, en je kunt ook foto's maken met Lily. Wees ook zeker niet bang om de drone van een brug af te gooien of in het water te laten vallen. Lily vliegt uit haarzelf weer omhoog en is waterdicht, dus ze kan prima voor haarzelf zorgen.

Je kunt via een speciale (iOS)-app op je smartphone een vluchtroute uitstippelen voor Lily zodat je niet alleen jezelf hoeft te filmen. Met dezelfde app kun je de beelden bekijken die Lily maakt. De beelden zijn in de app wel van een lagere resolutie, maar die optie is dan ook vooral bedoeld om de beelden te checken. Lily is ook erg compact en is makkelijk mee te nemen in een rugzak bijvoorbeeld.

Lily kost normaal gesproken $ 999 maar is op de site vooruit te bestellen en kost dan $ 499. Daar krijg je dan de drone en het tracking-device met een waterproof-behuizing voor. Eventuele accessoires kunnen er later online bij worden besteld. Je zult echter nog wel even geduld moeten hebben want de bestellingen worden pas vanaf februari verstuurd.

[youtube]4vGcH0Bk3hg[/youtube]