Zelfrijdende auto van Google al beter dan mens

Door: rene-schoemaker | 29 april 2014 12:26

Internet & Thuis

De zelfrijdende auto van Google kan inmiddels beter rijden dan een mens. Dat claimt althans de zoekgigant. De drukte op straat is helemaal niet zo chaotisch voor de Google-wagens. In tegendeel: alles is aardig voorspelbaar.

Auto's die stoppen voor een rood licht (of juist gas geven om er net doorheen te gaan), voetgangers die wel, of juist niet oversteken, bussen die uitwijken, een klaarover bij een schooloversteekplaats en een fietser die blijkbaar van plan is af te slaan. Het is allemaal zeer voorspelbaar - voor een computer.

Auto-computer beter dan een mens

Volgens Google heeft zijn zelfrijdende auto veel minder problemen in het verkeer dan een mens, al is de situatie zo op het oog nog zo chaotisch. Wat voor een mens een wirwar aan onverwachte bewegingen lijkt, is voor Googles computer maar saai en voorspelbaar. Honderden 'events' op straat worden simultaan vastgelegd door de computer en gevolgd.

Dat althans is de les die Google heeft getrokken na kilometerslange testritten door en om Mountain View. De afgelopen 700.000 mijlen hebben veel geleerd over vooral onverwachte situaties en hoe daarop te reageren. Maar het testen is nog lang niet voorbij. Eerst moeten nog veel meer kilometers in Mountain View worden gemaakt voordat er naar een andere stad wordt gekeken.

Bron: Webwereld.nl

1 Reactie(s) op: Zelfrijdende auto van Google al beter dan mens

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 29 april 2014 15:51 Anoniem
    Ook al is het vooruit zicht heel comfortabel, er is nog heel wat research nodig voordat het moment zover is dat we op de achterbank van onze eigen auto zouden kunnen plaats nemen, de computer als privé chauffeur kunnen gebruiken.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.