Zo download je muziek op Wear OS met Spotify

Door: Wesley Akkerman | 10 september 2021 13:18

Spotify
How To

Heb je een abonnement op Spotify en maak je gebruik van een smartwatch met Wear OS aan boord? Dan hebben we goed nieuws. Vanaf nu is het namelijk mogelijk muziek offline beschikbaar te maken op dat slimme horloge wanneer je gebruikmaakt van deze muziekstreamingdienst.

Spotify kondigde de nieuwe functie begin augustus aan. Het duurde niet lang voordat die functie arriveerde. De belofte luidde: binnen enkele weken kun je met de functionaliteit aan de slag. Niet lang daarna lieten enkele gebruikers op Reddit weten al toegang te hebben tot de nieuwe optie, dus de benodigde update is begonnen aan z’n uitrol.

Wanneer je de update ontvangen hebt, dan kun je dus muziek offline beschikbaar maken op je smartwatch met Wear OS aan boord. Wear OS is een besturingssysteem van Google, geschikt voor smartwatches, dat erg lijkt op Android. Wanneer je de muziek offline beschikbaar gesteld hebt op je smartwatch, dan hoef je daar niet telefoon niet meer voor mee te nemen. Dat is dus ideaal voor hardlopers en wielrenners, die het liefst met zo min mogelijk apparaten de straat op gaan of de gym betreden. Zo kunnen ze toch naar hun favoriete muziek luisteren.

Houd er wel rekening mee dat de functionaliteit alleen beschikbaar is voor mensen met een Premiumabonnement op Spotify. Je kunt albums, afspeellijsten en podcast offline beluisteren. Gratis gebruikers kunnen alleen naar podcasts in de offline modus luisteren. De functie is overigens al een tijdje beschikbaar voor de Apple Watch, voor de watchOS-gebruikers onder ons.

Spotify-muziek downloaden op Wear OS

Je muziek offline beschikbaar maken op Wear OS gaat gelukkig heel simpel. Je hoeft alleen de onderstaande stappen op te volgen.

  • Open de Spotify-applicatie op je smartwatch met Wear OS.
  • Zoek de muziek of podcasts op die je offline wil beluisteren.
  • Tap vervolgens op de downloadknop om de muziek te downloaden op je smartwatch.
  • Wil je zien hoe ver de downloads zijn? Ga dan naar de downloadssectie binnen de app. Wanneer content offline beschikbaar is, dan zie je een groene pijl staan (net zoals de offline muziek die aanwezig is op je smartphone).
  • Verbind een set draadloze oortjes met je smartwatch en je kunt beginnen met luisteren.

Om gebruik te kunnen maken van deze optie, moet je er voor zorgen dat je tenminste Wear OS 2.0 op je smartwatch hebt staan. Die versie van de software vind je onder meer op de Samsung Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic.

0 Reactie(s) op: Zo download je muziek op Wear OS met Spotify

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.