Zo gebruik je Nearby Share op een Chromebook

Door: Wesley Akkerman | 09 juli 2021 06:08

How To

Nearby Share is één van die functies die de overgang gemaakt heeft van Android naar Chromebooks. Met de functionaliteit is het mogelijk dat je bestanden deelt met apparaten in de buurt. Maar hoe werkt dat precies? Je moet de optie nog wel even activeren.

Nearby Share is beschikbaar op Chromebooks die tenminste Chrome OS 89 draaien. Weet je zeker dat je die versie op je Chromebook hebt staan, dan kunnen we beginnen. Open de instellingen. Dat doe je door op de lade onderin naar klok te navigeren. Klik erop en klik vervolgens op het tandwielicoon. Dat icoon vind je in de snelle instellingen die in beeld verschijnen.

Nearby Share instellen op Chromebook

Binnen het instellingenmenu ga je als volgt te werk.

  • Ga naar het kopje voor verbonden apparaten.
  • Als de functie voor jouw Chromebook beschikbaar is, dan tref je hem hier aan. Naast het kopje Nearby Share staat een witte knop met blauwe letters met de opdracht voor het instellen. Klik op die knop.
  • Geef je Chromebook een naam. Dit is de naam die je aantreft op andere apparaten. Klik nu op de blauwe knop om door te gaan.
  • Bij deze stap is het belangrijk om te bedenken met wie je bestanden wil kunnen delen. Je kunt kiezen uit drie verschillende zichtbaarheidsopties:
  • Alle contacten – iedereen die je kent kan bestanden versturen en ontvangen
  • Sommige contacten – je kiest dan zelf uit met welke contacten je bestanden wil uitwisselen; desondanks zie je toch alle apparaten die in de buurt zijn
  • Verborgen – niemand kan jouw apparaat dan zien, maar jij kan wel alle andere apparaten zien

Zodra je kiest voor de eerste of laatste optie, dan hoef je verder niets in te stellen. Kies je voor de tweede optie, dan moet je dus instellen met welke mensen je bestanden wil uitwisselen. Je krijgt dan je contactenlijst in beeld te zien, waar je mensen individueel uitkiest. Ga door de lijst en zet de schuifregelaar aan de rechterkant naar rechts om het delen te bewerkstelligen. Bevestig nu je keuzes, zodat je klaar bent om van Nearby Share gebruik te maken.

Acer Chromebook Spin 513

Nearby Share op Chromebook gebruiken

Open nu de bestandenmap op je Chromebook, die je in het appoverzicht aantreft. Kies het bestand uit dat je wil delen en druk erop met je rechtermuisknop. Druk op de deeloptie en selecteer in het volgende scherm de optie Nearby Share. Nu zie je in beeld staan welke apparaten in de buurt zijn (die moeten ook allemaal juist geconfigureerd zijn, natuurlijk). Selecteer het apparaat waarmee je iets wil delen (bijvoorbeeld een smartphone of tablet) en druk op de volgendeknop. Accepteer het bestand op het doelapparaat en wacht even tot het verzenden achter de rug is.

Een bestand ontvangen is nog simpeler. Zorg ervoor dat je Chromebook ontgrendeld is en dat je zichtbaar bent. Wanneer een apparaat dan iets met jouw Chromebook wil delen, dan krijg je vanzelf een pop-up in beeld te zien. Geef aan dat je dat bestand wil ontvangen (of niet) en laat je Chromebook vervolgens z’n werk doen. Mocht je Chromebook toch niet als optie verschijnen op een ander apparaat, dan heeft het snelle menu daar nog een extra optie voor. Met de Nearby Share-knop zorg je ervoor dat je Chromebook voor vijf minuten zichtbaar is, ongeacht je instellingen.

0 Reactie(s) op: Zo gebruik je Nearby Share op een Chromebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.