Zo kun je je printer hernoemen

Door: dirk-schoofs | 25 april 2021 14:56

How To

Bij het toevoegen van een printer in Windows 10 krijgt die machine altijd een standaardnaam. Meestal is dat de naam van de fabrikant gevolgd door het modelnummer van dat apparaat. Heb je meerdere printers thuis of op kantoor, dan kun je die – net als je eigen kroost – gemakkelijker uit elkaar houden als je ze een herkenbare naam geeft. Zo kun je je printer hernoemen.

Stap 1: Via de Instellingen

Wanneer je slechts één printer hebt, is er niet zo’n probleem. Maar als je met je huisgenoten of collega’s meerdere printers in een netwerk deelt, dan kan het wel verwarrend worden. Noem dan de printer voor foto’s bijvoorbeeld Fotoprinter en de machine waarmee je voornamelijk tekst afdrukt Documentprinter. Staan de printers in verschillende kamers, dan kun je er ook voor kiezen de naam van de kamer aan de printer te geven. 

Bij Printers en scanners zie je welke printers er allemaal in jouw netwerk aanwezig zijn.

Stap 2: Printereigenschappen

Je kunt de naam van de printer op twee manieren wijzigen. De eerste manier is via de Instellingen. Druk op Windows-toets+I of ga naar Start en klik daar op het pictogram Instellingen. Daar kies je het onderdeel Apparaten. Vervolgens selecteer je aan de linkerkant Printers en scanners. Klik dan op de printer waarvan je de naam wilt wijzigen. Er verschijnen drie knoppen onder deze printer: Wachtrij openen, Beheren en Verwijderen. Klik op Beheren. Hierdoor kom je in een nieuw venster waar je de in het blauw het kopje Printereigenschappen ziet staan. Pas wanneer je daarop klikt, kom je bij de eigenschappen van de printer. In het tekstvak kun je de huidige naam door een nieuwe naam vervangen. Druk op Enter of selecteer OK. Je zult zien dat de nieuwe naam wordt opgeslagen. Zo weet je zeker dat je de juiste printer hebt gekozen als je iets wilt afdrukken.

Wijzig de naam bij de printereigenschappen.

Stap 3: Configuratiescherm

De tweede manier om de naam van de printer te wijzigen gaat via het Windows Configuratiescherm. Klik op Start en typ configuratiescherm. Open het met een druk op Enter. In dit scherm selecteer je Apparaten en printers weergeven. Daarna zie je alle apparaten, multimedia-apparaten en printers. Klik met de rechtermuisknop op de printer waarvan je de naam je wilt aanpassen. Klik op Eigenschappen van printer om de printer een andere naam te geven, op dezelfde manier als in stap 2 uitgelegd is. 

Ook via het Configuratiescherm kom je bij de eigenschappen waar je de printernaam kunt aanpassen.

1 Reactie(s) op: Zo kun je je printer hernoemen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 28 april 2021 00:04 rveijkwwnl
  een goed begin is altijd het halve werk, C!T hanteert weer de ouderwetse methode alsof er tegenwoordig alleen printers zijn met een ouderwetse printeraansluiting anno voor de eeuwwisseling.

  Er zijn 2 methoden

  1) een netwerk, draadloos of bluetooth printer installeren = totaal onafhankelijk.
  2) een lokale printer installeren (via USB op 1 PC = altijd aan voor anderen delen)

  zie >> https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/een-printer-installeren-in-windows-10-cc0724cf-793e-3542-d1ff-727e4978638b

  heb je hier geen ervaring in zie de HELP daaronder.

  Of deze >> https://www.youtube.com/watch?v=XvyiAskSJFk
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.