Zo kunnen anderen je Chromecast niet meer bedienen

Door: Chwhynny Overbeeke | 26 april 2018 13:37

How To

Wanneer je Chromecast gebruikt om iets te casten, krijgt iedereen die verbinding met hetzelfde wifinetwerk heeft een notificatie te zien. Deze notificatie bevat afspeelknoppen, die dus ook door anderen gebruikt kunnen worden. Hier laten we zien hoe je kunt voorkomen dat anderen op deze manier je Chromecast kunnen bedienen.

Chromecast streamt veel verschillende diensten, zoals bijvoorbeeld Netflix en YouTube. Omdat je smartphone ook meteen als afstandsbediening werkt, en niet alle diensten even stabiel zijn qua bediening, heeft Google besloten om de bedieningsknoppen zelfs steeds in beeld te laten staan tijdens het casten.

Deze wijziging is doorgevoerd via Play Services, zodat er geen systeemupdate voor nodig is om de functie aan Android toe te voegen.

Zo werken de notificaties

Notificaties die constant in beeld staan zijn niet alleen vervelend, ze zijn ook nog eens zichtbaar voor andere gebruikers die met je wifinetwerk verbonden zijn. Zo kan iedereen op hetzelfde netwerk zien wie er allemaal aan het casten is.

Via deze notificatie is het voor anderen tevens mogelijk om jouw cast te pauzeren of te beëindigen. De bedieningsmogelijkheden zijn echter beperkt, dus alleen afspelen, pauzeren, beëindigen en voor- en terugspoelen is mogelijk. Op zich is het handig dat je met een ander verbonden apparaat de cast kunt bedienen, in het geval het apparaat waarmee de cast gestart is de connectie verliest.

Notificaties uitschakelen

Om Chromecast-notificaties uit te schakelen, moet je de Google Home-app laden op je smartphone of tablet en rechts bovenaan het scherm het Apparaten menu openen. Open de kaart van de Chromecast waarvan je geen notificaties meer wilt ontvangen, en klik op het icoon met de drie puntjes om naar de instellingen te gaan. Kijk onder Apparaatinformatie en schakel de optie Laat anderen je gecaste media beheren uit.

Je kunt echter ook meteen op de notificatie drukken en vervolgens op het instellingen icoon om in het instellingenmenu van de Google Home-app terecht te komen.

0 Reactie(s) op: Zo kunnen anderen je Chromecast niet meer bedienen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.