Zo maak je een stereopaar met Google Nest Audio-speakers

Door: Wesley Akkerman | 26 november 2020 09:33

Google Nest Audio
How To

Google heeft onlangs de Google Nest Audio uitgebracht. Dit is een slimme speaker met een beter geluid (in vergelijking met voorgaande Home- en Nest-speakers van het bedrijf), waar de Google Assistent op aanwezig is. Als je twee Nest Audio’s in huis haalt, dan kun je er ook een stereopaar mee maken, voor een betere muziekweergave.

Gelukkig is het niet heel moeilijk om twee Google Nest Audio-speakers met elkaar te koppelen. Let wel op: want dit is een ander proces dan wanneer je bijvoorbeeld twee Google Assistent-speakers opneemt in een multiroom speakeropstelling. Wanneer je dat wil en dus in verschillende kamers naar dezelfde muziek wil luisteren in huis, dan raden we je aan dit artikel te lezen.

Een stereopaar maken is iets anders. Daarmee zorg je ervoor dat het stereogeluid over twee speakers gestuurd wordt – in plaats van twee keer hetzelfde stereogeluid over twee verschillende speakers (of meer natuurlijk, afhankelijk van hoeveel speakers je opneemt in je netwerk). Stap één is de speakers alvast bij elkaar in de buurt zetten. Bijvoorbeeld op je bureau naast je beeldscherm of op de kast in de woonkamer of slaapkamer. Heb je dat al gedaan? Dan kunnen we naar de app.

Google Nest Audio

Google Nest Audio-speakers paren

We gaan ervan uit dat je de speakers al geïnstalleerd hebt. Dus we slaan de aanvankelijke installatie nu over en gaan direct door naar de benodigde stappen voor het paren van de Google Nest Audio-speakers. Open de Google Home-app op je Android, iPhone of iPad en selecteer de eerste speaker die je wil opnemen in je stereopaar. Tap op het tandwieltje rechtsboven en scrol vervolgens naar beneden totdat je de optie voor het paren van speakers ziet staan.

Je volgt nu de stappen op die in beeld staan. Kort daarna wordt je gevraagd een tweede speaker te selecteren voor je stereopaar. Kies de speaker en druk op de knop om naar de volgende pagina te gaan. De led-lamp op de speaker knippert even om aan te tonen of dit de linker- of rechterspeaker is, wel zo handig dat te weten. Je kunt er ook voor kiezen om een korte audiocue af te spelen om dat te achterhalen. Je kunt daarna in dezelfde app aanpassen of je een specifieke speaker juist links of rechts wil hebben staan.

Nu is het zaak om, net zoals altijd, de kamer te selecteren waar beide speakers in staan. Zo kun je met één stemcommando beide speakers aanzetten, mocht dat nodig zijn. Het enige wat je nu nog nodig hebt is een pakkende naam (of in elk geval een naam die gemakkelijk te verstaan is door de Google Assistent) en je Google Nest Audio-stereopaar is klaar voor gebruik.

Lees ook onze volledige Google Nest Audio review.

1 Reactie(s) op: Zo maak je een stereopaar met Google Nest Audio-speakers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 5 december 2020 17:21 rveijkwwnl
    En nu een 7.1 DTS installatie simulatie

    alé C!T redatie, hoe doet men dat ipv dit simpele stereo ?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.