De beste accessoires voor je actioncam

Door: Martin Gijzemijter | 09 november 2019 12:40

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2: Gimbals en bevestiging

FeiyuTech G6 Waterproof Gimbal

Prijs: € 189,-
www.feiyu-tech.com

Een gimbal is een stabilisator voor je GoPro, en zorgt ervoor dat de beelden die je vastlegt zo soepel zijn dat het lijkt alsof de camera aan een rail hing. Je betaalt er een vermogen voor, maar daar zul je nooit spijt van hebben. De G6 Waterproof Gimbal heeft drie assen en kan dus elke mogelijke richting opdraaien, waarbij je met behulp van verschillende instellingen kunt aanpassen hoe de gimbal zich gedraagt. Let op: het vereist veel oefening om te leren werken met een gimbal, maar het is het waard.

Feiyu Tech WG2 Wearable Gimbal voor GoPro

Prijs: € 211,-
www.feiyu-tech.com

Het mooie van deze gimbal is dat je hem op je helm kunt monteren, zonder dat je bang hoeft te zijn voor schokkerige beelden. De schokken worden namelijk allemaal opgevangen door dit apparaat. Pluspunt: de Feiyu WG2 heeft geen leercurve waardoor je de instellingen van voor tot achter niet helemaal hoeft uit te pluizen.

Mantona zweefstatief voor GoPro

Prijs: € 39,95
www.mantona.com

Net als de camera zelf, hoeft een gimbal voor je GoPro geen vermogen te kosten. Dit zweefstation, zoals de fabrikant hem zo mooi heeft genoemd, zorgt er eveneens voor dat de beelden die je met je GoPro vastlegt nog soepeler zijn dan wat het apparaat zelf kan realiseren. Uiteraard is dit apparaat iets minder geavanceerd dan de duurdere gimbals en zul je meer van het werk zelf moeten verrichten (en de leercurve is nog iets groter), maar uiteindelijk kun je er net zulke mooie resultaten mee krijgen. De grote vraag is dan ook, ga je voor prijs of gemak?

Brofish K9 Mount Dog Harness

Prijs: € 19,95
www.brofish.eu

Je kijkt iemand wel wat vreemd aan als diegene zegt een cameratuigje voor z’n hond gekocht te hebben, maar dat betekent niet dat het niet heel erg leuk is. Want wat spookt je hond eigenlijk allemaal uit overdag? Door hem/haar van een GoPro te voorzien, krijg je een uniek kijkje in het leven van je viervoeter. Overigens is een daadwerkelijk nuttige toepassing ook handig, want stel dat je hond wegloopt tijdens het uitlaten, dan heb je in ieder geval nog een indicatie van waar je hem/haar terug zou kunnen vinden (omdat de GoPro HERO7 Black over gps beschikt en kan livestreamen).

Chesty

Prijs: € 34,90
http://shop.gopro.com

Stiekem vinden we het leven van een mens een stukje interessanter dan dat van een hond, en daarom is de Chesty wat ons betreft een echte aanrader, zeker wanneer je hem combineert met bijvoorbeeld de Removu R1+. Want of je nu gaat surfen, hardlopen, skydiven, paragliden, freerunnen of een wandeling door de bergen maakt, door je GoPro met dit harnas aan je lichaam te bevestigen, leg je de beelden perfect vast, zonder je druk te hoeven maken over je camera. Maar dan raden we dus wel écht een afstandsbediening aan.

Helmbevestiging

Prijs: € 19,99
http://shop.gopro.com

Wellicht merkte je op dat fietsen en motorrijden ontbrak in het lijstje van nuttige toepassingen van de Chesty. Reden hiervoor is dat de plaatsing van de camera met de Chesty verre van ideaal is als je op een fiets of motor zit. Bevestiging op je helm is dan een stuk aantrekkelijker, omdat de camera dan niet in de weg zit. Daarnaast kun je veel meer in beeld brengen, omdat je camera meebeweegt met je hoofd. Al geldt dit natuurlijk ook voor andere sporten, maar op de fiets of motor zit je redelijk stabiel, waardoor de extra hoofdbewegingen niet direct zorgen voor een chaotisch beeld.

PULUZ Bike Handlebar Adapter

Prijs: € 9,95
http://www.puluz.com

Ga je voor iets minder avontuurlijk (en vooral ook minder duur), en wil je gewoon een mooi fietstochtje in de Veluwe vastleggen, dan is deze fietsbevestiging van Puluz absoluut het overwegen waard. Absoluut niet geschikt voor wilde en schokkerige ritten (de camera heb je immers op je stuur bevestigd, dus elke hobbel in de weg zorgt voor een video waarvan je in no-time misselijk wordt), maar wél heerlijk voor de rustigere fietstochtjes.

0 Reactie(s) op: De beste accessoires voor je actioncam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.