Zo raak je nooit meer je vakantiefoto’s kwijt

Door: partner-redactie | 21 juni 2017 12:23

Partnerbijdrage

Een heerlijke vakantie, in een zonovergoten oord of een prachtig bergachtig gebied. Je hebt honderden foto’s gemaakt met je digitale camera of smartphone. En dan opeens crasht je sd-kaartje en ben je al je foto’s kwijt. Het is maar liefst 62 procent van de Nederlanders al overkomen. Met onze tips, én de Seagate Backup Plus Slim, voorkom jij die narigheid.

Volgens een onderzoek van Seagate en iVox maakt een derde van de Nederlanders nooit een back-up van zijn vakantiefoto’s, en doet 22 procent dat maar sporadisch. En dat terwijl ruim zestig procent al eens foto’s of video’s van een vakantie is kwijtgeraakt. Een deel daarvan kon de bestanden nog terughalen, maar meer dan een derde was zijn foto’s voorgoed kwijt.

Daarom geven wij je drie tips om vakantiefoto’s en andere kiekjes op een goede en veilige manier te back-uppen. Je hoeft dan nooit meer bang te zijn dat je bestanden verliest en niet meer kunt genieten van al die mooie reisherinneringen.

Tip 1 - Back-up op tijd

Back-uppen kan altijd, maar hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat je in de tussentijd foto’s kwijtraakt. Met de Seagate Backup Plus Slim hoef je je daar geen moment zorgen over te maken. Die maakt namelijk automatisch een back-up op een moment dat het jou uitkomt. Zo heb je nog dezelfde dag een kopie van je foto’s, zelfs als onverhoopt je sd-kaartje stuk gaat of kwijtraakt of je digitale camera gestolen wordt.

Tip 2 - Bereid je goed voor

Een goed begin is het halve werk. Daarom is het handig om al voor je op reis gaat een goede back-up-structuur op te zetten. Maak mappen aan met een goede naam en een datumnotatie. Sorteer de mappen op datum of thema, en voorzie waar mogelijk ook de foto’s zelf van een duidelijke naam. Zo kun je altijd die ene mooie foto van de Eiffeltoren terugvinden.

Tip 3 - Vergeet je smartphone niet

Hoe erg je ook verknocht bent aan je digitale camera, je zal ongetwijfeld ook af en toe een foto maken met je smartphone. Juist die leuke selfie die je even snel hebt genomen zie je snel over het hoofd, en raak je makkelijk kwijt. Met de Seagate Backup Plus Slim en de handige Seagate Backup-software zijn zelfs je smartphonefoto’s voor altijd veilig opgeslagen.

Met deze drie tips kun je met een gerust hart op vakantie en heb je altijd een veilige back-up van al je foto’s. Fijne reis!

Meer over de Seagate Backup Plus Slim

De Seagate Backup Plus Slim is er in vier kleuren. Met 2TB opslagruimte heb je niet snel ruimte te kort. Met zijn 9,6 millimeter is-ie zelfs dun genoeg voor de broekzak, en de aluminium behuizing geeft hem een premium uiterlijk. Met automatische back-ups en handige mobiele apps heb je voorlopig geen andere schijf nodig.

1 Reactie(s) op: Zo raak je nooit meer je vakantiefoto’s kwijt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 22 juni 2017 20:30 Dilbert_ct
    Foto's gemaakt via je smartphone kun je heel goed automatisch laten backuppen met Google Foto's en heb je een digitale camera denk er dan eens over na om extra kaartjes mee te nemen en deze thuis over te zetten, veilig en zorgeloos.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.