Zo verbeter je het geluid van je tv

Door: Stefanie Katzenbauer | 05 augustus 2019 09:27

geluid tv verbeteren
How To

Niet alleen het beeld van de tv’s is de laatste jaren enorm verbeterd, ook de opties voor audio zijn enorm gegroeid. Deze opties zijn helaas vaak het aanschaffen van een externe speaker. Met een paar kleine aanpassingen en upgrades, kun je een groot effect bereiken in de kwaliteit van je audio. Met deze tips kun je het geluid van je tv verbeteren.

Soundbar aanschaffen

Als je het alleen met de speakers van de tv zelf moet doen, is er niet veel dat je kunt doen om het geluid eer aan te doen. De aanschaf van een soundbar kan een oplossing zijn. Een soundbar is een rechthoekige speaker die je onderaan de tv plaatst. Deze kan van elk merk zijn, maar als je andere draadloze apparaten hierop aan wil sluiten, moet je wel eerst controleren of de verbindingen hetzelfde zijn. Met de aanschaf van een soundbar ben je vaak in één keer klaar omdat deze speakers speciaal zijn ontworpen voor het gebruik bij een flatscreen. Een nadeel van de soundbar is dat het geen hifi-geluid is en ook geen surroundsound kan geven.

Plaats je speakers strategisch

Het verplaatsen van de speakers die je al hebt, kan voor een enorm verschil zorgen in de geluidsbeleving van je tv. Probeer de speakers achter in de kamer te zetten, het liefst zelfs achter de plek waar je zit. Het geluid komt dan van achteren én voren waardoor je eigenlijk je eigen surround sound effect hebt gemaakt. Doordat de actieve speakers ver van elkaar af staan, heb je een betere stereoweergave. Hoewel de aansluiting van deze speakers veelal via een analoge aansluiting gaat, en dus iets meer gedoe is dan de soundbar, leveren deze speakers een zeer goed geluid voor zowel tv als muziek.

Verbeter de akoestiek van je woonkamer

Als je je speakers strategisch geplaatst hebt maar je verder in een grote kale ruimte tv kijkt, heb je alsnog een slechte geluidservaring. Verbeter de akoestiek in je woonkamer door voor zo min mogelijk open en lege vlaktes te zorgen. Gordijnen, kussens en tapijten verbeteren de akoestiek én zijn nog stijlvol ook.

1 Reactie(s) op: Zo verbeter je het geluid van je tv

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 16 augustus 2019 12:04 Kasander1
    Er hangt hier gewoon een 5.1 versterker met de benodigde speakers aan vast. Geen enkel systeem kan dat overtreffen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.