Zo vind je de beste films en tv-series op Netflix

Door: ashleigh-allsopp | 18 juli 2014 09:30

How To

Er staan honderden films en tv-series op Netflix, maar het kan lastig zijn om een film te vinden als je niet precies weet waar je naar op zoek bent, vooral als je Netflix via een PlayStation, Xbox, of settopbox gebruikt. Hier geven we enkele tips voor het vinden van de beste films en tv-series.

Als je al eerder gebruik gemaakt hebt van Netflix weet je dat de dienst scrolbare kaarten aanbiedt die in (soms dubieuze) genres en categorieën zijn ingedeeld. Deze variëren van de gebruikelijke categorieën (Drama, Comedy, Familie films etc.) tot ongewone 'Wacky films', 'Exciting films' enzovoorts.

Zelfs als je door alle lijsten heen scrolt die Netflix op het thuisscherm weergeeft, zie je nog steeds niet alles wat Netflix (review) te bieden heeft. Netflix selecteert bepaalde films in elk van deze categorieën op basis van je kijkgeschiedenis en ratings, evenals de titels die je aan je lijsten hebt toegevoegd.

Wanneer je voor het eerst Netflix gebruikt zullen deze aanbevelingen niet geweldig zijn omdat Netflix je nog niet kent. Je moet gewoon even doorzetten, want hoe meer je bekijkt, hoe beter Netflix je smaak zal leren kennen.

Netflix tips & trucs: Sterrenratings

Zorg er ook voor dat je de dingen die je bekijkt een rating geeft. Als je er echt van genoten hebt, geef het dan vijf sterren, zodat Netflix weet dat het voortaan soortgelijke films moet aanraden. Als je er niks aan vond, geeft het dan één ster, en Netflix zal haar aanbevelingen daarop aanpassen.

Vind je House of Cards leuk? Geen de serie dan een beoordeling.

Trouwens, die rode sterren die je naast elke film of tv-serie ziet staan zijn niet gebaseerd op wat andere gebruikers hebben gezegd. Ze zijn gebaseerd op hoe leuk Netflix denkt dat je deze dingen zult vinden, dus wees voorzichtig. Als je twijfelt, kijk dan eens naar de ratings van de film op IMDb of Rotten Tomatoes om te zien hoeveel andere mensen ervan genoten hebben.

Netflix tips & trucs: Browse

Als je het gevoel hebt dat Netflix het helemaal fout heeft raden we aan om op de dienst in te loggen vanaf je computer of een mobiel apparaat. Er is een Browse optie waarmee je alle beschikbare titels in elk genre kunt zien, zodat je weet dat je niets misloopt.

Netflix tips & trucs: Personalize & Taste Profile

Er is ook een Personalize functie die je een aantal vragen stelt om erachter te komen wat je leuk vindt. Je kunt de aanbevelingen blijven aanpassen en verbeteren nadat je de eerste vragen beantwoord hebt door op Taste Profile te klikken.

Alles wat je op de webversie van Netflix doet, of in de officiële Netflix apps, zal worden weerspiegeld op je account, welk apparaat je ook gebruikt.

Het is niet op alle apparaten even makkelijk navigeren door Netflix.

Netflix tips & trucs: Meerdere accounts

Als meerdere personen dezelfde Netflix account gebruiken is het belangrijk dat ze op hun eigen profiel content bekijken, vooral als hun smaak erg verschilt van die van jou.

En als er een film is waar je dol op bent maar die niet op Netflix staat, zoek er dan toch naar. Je krijgt dan namelijk vaak een lijst te zien met titels die andere mensen bekeken hebben nadat ze naar dezelfde film gezocht hebben.

0 Reactie(s) op: Zo vind je de beste films en tv-series op Netflix

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.