In 3 stappen: Zuiniger printen met PrintEco

Door: Robbin Ooijevaar | 06 februari 2014 12:05

Apps & Software

Veel afdrukken verdwijnen in de prullenbak. Soms drukken we het verkeerde af of rollen er een paar witte pagina's uit de printer. Vooral het printen vanuit Excel en vanaf websites lijkt niet zo eenvoudig. Lees hoe je snel inkt en papier bespaart met een slimme printeraanpassing dankzij PrintEco.

01. Altijd concept

De eenvoudigste manier om standaard inkt te besparen, is door de conceptmodus te activeren van je printer. Door alle afdrukken standaard als concept af te drukken, bespaar je inkt of toner. Ga naar Start / Apparaten en printers en dubbelklik op je printer. Kies Afdrukinstellingen aanpassen en zoek de inktbesparende printerinstelling. De benaming verschilt per merk/type printer.

Kijk uit naar iets dat lijkt op eco, concept of kwaliteit. Bijkomend voordeel van de conceptmodus: de afdrukken rollen sneller uit je printer.

Inkt en papier sparen? Activeer de conceptmodus van je printer.

02. PrintEco

PrintEco is een programma dat zich nestelt tussen je printer en het programma waarmee je wil afdrukken. PrintEco richt zich op het stoppen van papierverspilling, maar bespaart dus ook inkt en voorkomt irritatie. PrintEco bekijkt wat je wil afdrukken en optimaliseert de bladspiegel. Als je bijvoorbeeld met PrintEco iets afdrukt vanaf de website van een krant, heeft PrintEco de inhoud van het artikel snel gevonden. PrintEco toont de tekst die je gaat afdrukken in een voorbeeldweergave.

Klik eventueel op stukken alinea's tekst die je niet wil afdrukken en bevestig met de knop Print. PrintEco installeer je via www.printecosoftware.com. De printerhulp is geoptimaliseerd voor de Office-programma's Word, Excel, Outlook en PowerPoint. Er is een extra knop in het lint van de Office-programma's aanwezig om de afdruk via PrintEco te maken.

03. Essentie van websites

PrintEco werkt ook in Internet Explorer en Firefox. Chrome-gebruikers dienen de PrintEco apart te installeren via de Chrome Store. PrintEco is bijzonder handig om de essentie van een webpagina af te drukken. Je activeert een PrintEco-afdruk via het menu Bestand (druk op de Alt-toets als je dit menu niet ziet) in je browser.

Het programma is gratis voor persoonlijk gebruik. De maker vraagt bedrijven om een kleine vergoeding. Hier staat tegenover dat de commerciële versie van PrintEco uitgebreide statistieken heeft waarmee de besparing van alle medewerkers nog beter zichtbaar wordt.

Laat PrintEco de afdrukken afhandelen en je kunt nog meer besparen.

2 Reactie(s) op: In 3 stappen: Zuiniger printen met PrintEco

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 februari 2014 17:14 Anoniem
  IS al jaaren bij Apple zo…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 februari 2014 11:58 Anoniem
  Printeco gedownload, probeer setup.exe te draaien, maar krijg een melding geen toegang tot pas etc.
  Ook in de Chromestore is printeco niet te vinden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.