3 Bijzondere dingen die je over virtuele assistent Bixby moet weten

Door: - - | 27 december 2017 17:16

Partner

Sinds kort heeft Samsung een eigen virtuele assistent met de naam Bixby. Deze heeft een aantal bijzondere eigenschappen die we niet eerder zijn tegengekomen. De drie belangrijkste nemen we met je door.

partner

Apple heeft Siri, Amazon gebruikt Alexa en Google biedt Google Now. Onlangs is daar een nieuwe assistent aan toegevoegd: Bixby. Deze is al volledig geïntegreerd in de Galaxy S8 en S8+ en biedt een hele nieuwe manier om je smartphone te gebruiken. Bixby is op dit moment alleen in het Koreaans en Engels beschikbaar maar aan andere talen wordt hard gewerkt. En omdat Bixby een aantal bijzondere mogelijkheden heeft, laten we je nader kennismaken.

1. Bixby draait niet om feiten maar vooral om dingen doen

Virtuele assistenten zoals Google Now en Siri functioneren als een soort schil om het OS van je smartphone en tablet heen en kun je vragen om feiten of om iets op te zoeken op internet. Daarnaast is het ook mogelijk ze te vragen om een app te starten en bijvoorbeeld iets aan je agenda of takenlijstje toe te voegen. Bixby doet het anders en is meer bedoeld om je telefoon helemaal met je stem te bedienen. Je kunt Bixby bijvoorbeeld vragen om bepaalde instellingen van je telefoon aan te passen of met één enkele spraakopdracht de foto die op je scherm staat door te sturen naar een vriend. Bixby is hiermee nauw verweven met het besturingssysteem van je smartphone.

2. Bixby gebruikt niet alleen spraak maar ook beeld en aanraking

Juist die diepe integratie zorgt voor mogelijkheden die andere virtuele assistenten niet hebben. Door bijvoorbeeld de ingebouwde camera op een stoel te richten kun je Bixby opdracht geven om te kijken waar deze te koop is. Bixby kan de camera ook gebruiken om direct een tekst voor je te vertalen of om je allerlei nuttige informatie te geven over een plek waar je je op dat moment bevindt. Bixby leert daarbij van jouw aanpak en past zich constant aan zodat je in de toekomst steeds beter wordt bediend.

Het onderdeel Bixby Reminders (herinneringen) helpt je daarnaast om – bijvoorbeeld op een bepaald tijdstip of wanneer je op een bepaalde plek bent – te herinneren dat je een afspraak hebt of iets anders moet doen. Dit onderdeel van Bixby kun je bijvoorbeeld ook gebruiken om de parkeerplek van je auto terug te vinden.

3. Bixby laat je zelf commando’s maken

Heb je verschillende opdrachten die bij elkaar horen, dan zul je die bij Google Now of Siri een voor een moeten dicteren. Op de Galaxy S8 kun je met Bixby echter zelf spraakcommando’s maken, iets dat we bij andere virtuele assistenten niet eerder zijn tegengekomen. Het onderdeel Quick Commands laat je meerdere commando’s combineren en hier een nieuw door jezelf bedacht spraakcommando aan koppelen. Het wordt hiermee bijvoorbeeld mogelijk om met één spraakopdracht de resolutie van de camera te veranderen, de beeldstabilisatie uit te schakelen en de zelfontspanner in te schakelen. Hiermee kan Bixby bepaalde handelingen sneller uitvoeren dan wanneer je al deze instellingen met je vinger zou aanpassen.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.