5 Apps waarmee je vandaag (en morgen) meer gedaan krijgt

Door: - - | 24 september 2017 14:27

apps
Partner

Dag notebook, tot ziens tablet. Smartphones zijn zo krachtig dat je er serieus meer werk mee kunt verzetten op één dag. Nu nog de juiste apps vinden. Dit zijn 5 beste apps om tijd te besparen

1. Office Lens

Tijd besparen is ook afscheid nemen van papier. Met het gratis Office Lens van Microsoft maak je van smartphone een scanner en zet je documenten razendsnel om naar pdf-bestanden of plaatjes die je desgewenst direct naar OneDrive uploadt. Het is een ideaal hulpje dat automatisch de randen van je documenten herkent en werkt ook prima bij het fotograferen van whiteboards.

Gebruik je liever Dropbox? De laatste dropbox-app heeft onderin een ‘plusje’. Druk hierop en je kunt – op dezelfde wijze als bij Office Lens – je documenten direct inscannen en uploaden naar een Dropbox map.

2. Adobe Spark Post

Spark Post is speciaal ontwikkeld voor mensen die veel delen via social media en zich willen onderscheiden van de massa. Er zijn tal van templates te vinden voor uitnodigingen, aankondigingen, advertenties, oproepen of andere zaken maar het is ook mogelijk via de knop Start from scratch met een leeg werkblad te beginnen dat al wel het juiste formaat heeft voor Facebook, Instagram, Twitter of ander netwerk. Ideaal en een echte time saver.

3. Google Agenda

De Google Agenda is onlangs op de schop gegaan en het resultaat mag er zijn. De minimalistische en goed doordachte app is erg visueel ingesteld en voorziet bepaalde afspraken automatisch van een afbeelding, waardoor scrollen door de planner een feest wordt. Er zijn bovendien veel verschillende weergaven en – ondanks dat een Gmail-account vereist is, werkt hij ook probleemloos met andere platformen, waaronder Exchange. Fraai is ook de mogelijkheid om doelen te plannen, zoals meer bewegen, mediteren of tijd voor gezin.

4. IFTTT (Android / iOS)


De automatiserings-app IFTTT biedt inmiddels integratie met meer dan 400 online diensten en zorgt ervoor dat je veelvoorkomende handelingen helemaal kunt automatiseren. Er duizenden recepten waaruit je kunt kiezen en waarmee je ervoor kunt zorgen dat je automatisch melding krijgt als die notebook die je wilde kopen in de aanbieding is, waarmee je foto’s automatisch worden geback-upt, waarmee je automatisch boodschappenlijstjes maakt en nog veel en veel meer. Deze mag op geen enkele moderne smartphone ontbreken.

5. Todoist

Takenlijstjes zijn er in vele soorten en maten maar ToDoist behoort toch wel tot de top. Het zorgt ervoor dat je glashelder inzicht krijgt wat je moet doen en wanneer. Taken kunnen worden gerubriceerd aan de hand van labels, projecten en filters en wie genoeg taakjes afwerkt wordt vorstelijk beloond met karmapunten? Stapelt het werk zich op en weet u je niet wat je moet doen met al die taken waar je maar niet aan toe komt? Met een druk op de knop worden deze taken automatisch opnieuw voor je ingepland.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.