De 5 grootste pluspunten van Galaxy S9

Door: - - | 12 maart 2018 15:44

Partner

Vorige maand werden de Galaxy S9 en S9 Plus op het Mobile World Congress geïntroduceerd. Daarmee kwam een einde de vele speculaties over deze nieuwe toestellen. Maar hoe goed zijn ze eigenlijk wat maakt ze nou echt anders? Inmiddels zijn er tal van reviews geweest en we zetten de 5 belangrijkste pluspunten voor je op een rij.

partner

1. Onderscheidend design

Er is een groep journalisten en reviewers die had gehoopt dat de Galaxy S9 en S9 Plus er heel anders uit zouden zien dan de S8. Daartoe behoren wij niet. Wij zijn zeer te spreken over het ontwerp van de nieuwe S9 dat verder gaat op de S8 en tegelijkertijd verder perfectioneert. Het ontwerp blijft zeer fraai en de toestellen zijn met één blik direct te onderscheiden van de tientallen andere Androidtoestellen. Wat ons betreft is dit zondermeer een heel groot pluspunt.

2. Uitzonderlijke prestaties

Waar de meeste smartphonebouwers gebruik maken van cpu’s en componenten van derden, heeft Samsung de Galaxy S9 en S9 Plus zoveel mogelijk uit eigen componenten opgebouwd. De eigen Exynos 9810 processor in combinatie met de 4 of zelf 8 GB geheugen zorgen voor de snelste gebruikerservaring tot nu toe. Het opstarten van en wisselen tussen apps gaat zonder merkbare vertragingen en de hardware voelt in combinatie met de nieuwste Androidversie zeer doordacht en uitgebalanceerd aan. Intern is er 64 GB opslag en dat kan eventueel worden uitgebreid. Top!

3. Top op audiogebied

Samsung heeft de audio van de S9 een stuk beter gemaakt door stereoluidsprekers te introduceren op de Galaxy S9. En dat merk je, bijvoorbeeld als je een filmpje of videoclip afspeelt. De speakers hebben Dolby Atmos ondersteuning en de geluidservaring is indrukwekkend.

Tegelijkertijd is het goede gebleven. En daarmee bedoelen we dat Samsung zich – zoals andere fabrikanten - niet heeft laten verleiden om de hoofdtelefooningang te verwijderen. Die zit er nog steeds op, waardoor je ook gewoon met je meest favoriete headset of koptelefoon kunt bellen of van je muziek kunt genieten.

4. Uitstekende foto’s en video’s

Na de Galaxy Note 8 is de Samsung Galaxy S9 Plus het tweede toestel van Samsung met een dubbele camera. Hierdoor is het mogelijk om – zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit – in en uit te zoomen. Ook kan achteraf de scherptediepte van foto’s worden gecorrigeerd. Fraai is ook de slow motion functie die met 1.000 frames per seconde video-opnamen kan maken. Een handige sensor zorgt ervoor dat dit automatisch gebeurt. De S8 stond wat betreft foto en video al op eenzame hoogte. Met de S9 heeft Samsung deze voorsprong verder uitgebouwd.

5. Fantastisch scherm

Samsung is zelf een grote leverancier van schermen voor andere fabrikanten. Het neusje van de zalm is echter terug te vinden de S9 en S9 Plus. De AMOLED schermen met gebogen randen in deze toestellen worden alom geprezen en zijn met een helderheid van meer dan 1.100 nits onder alle omstandigheden goed af te lezen. Ook de kijkhoeken en de kleurweergave is uitzonderlijk goed. Gezien het feit dat je gemiddeld meer dan een uur per dag naar dit scherm kijkt, is dit iets waar kopers van een smartphone volgens ons beter op moeten letten. Met de Galaxy S9 zit je wat dat betreft op de eerste rij.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.