Download gratis de minigids 'Phishing'

Door: partner-redactie | 10 juli 2018 15:05

Partner

Phishing wordt steeds geniepiger. De tijd dat phishing makkelijk te herkennen was ligt achter ons. Steeds minder mailtjes van de ‘bank’ of ‘post’ bevatten kromme zinnen. Nepmails zien er tegenwoordig goed uit en zijn daardoor moeilijk te herkennen. Toch is het mogelijk om ze eruit te pikken als je weet waar je op moet letten. Met deze quickstart word je geen slachtoffer!

Criminelen die zich met phishing bezighouden, hebben afgelopen jaren flink bijgeleerd. Ze zijn op taalcursus geweest, want veel mails vallen niet meer door de mand door spelfouten. Bovendien is de werkwijze gewiekster. Oplichters zoeken vooraf uit hoe u heet en waar u woont. Hierdoor kunnen ze een zeer gericht - en daarmee geloofwaardig - bericht sturen. Ze gebruiken niet meer alleen e-mail. Phishing via Facebook en WhatsApp komt veel voor.

* Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om (zie onze privacyverklaring). Door het downloaden van de mini-gids meld je je aan voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen van Computer!Totaal. Je kunt je hier altijd weer voor afmelden. Ook ontvang je eenmalig een mail vanuit Kaspersky.

De Fraudehelpdesk registreert hoeveel valse mails er maandelijks worden gemeld. Op dit moment ligt dit aantal op het ongelofelijke aantal van 80.000. Dat gaat niet alleen om phishing, maar ook om spam en malware. Bij consumenten kan schade door phishing oplopen tot duizenden euro’s per keer. Recent nog raakten vier klanten van Knab bijna 11.000 euro kwijt nadat ze op een nepadvertentie klikten. Ze dachten naar de inlogpagina van de bank te gaan, maar kwamen op een nagebouwde pagina terecht dankzij een advertentielink op Google. Het maakt meteen duidelijk hoe creatief sommige criminelen te werk gaan bij het oplichten van argeloze internetters. Weten hoe je dit soort praktijken kunt ontlopen? In deze quickstart leggen we het uit. Daarvoor gebruiken we veel voorbeelden en we geven talloze tips. Zo kom je goed beslagen ten ijs en ben je internetcriminelen te slim af!

2 Reactie(s) op: Download gratis de minigids 'Phishing'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 juli 2018 12:59 Kasander1
  Dit zou verplichte kost moeten zijn voor iedereen met een computer!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 juli 2018 16:07 pvdlee
  En waar is die download link dan?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.