Download gratis de minigids 'Veilig online toolkit'

Door: partner-redactie | 03 mei 2018 13:34

Partner

Je zou bijna geneigd zijn af te schrikken als je je verdiept in online bedreigingen, terwijl je je pc, laptop, tablet en smartphone een steeds grotere rol krijgt in leven. Van sociale contacten en (foto- en video)herinneringen tot bankzaken en belastingaangiftes. Met bewustwording, enkele simpele maatregelen én een actuele back-up nemen je zorgen al fors af. Met deze quickstart helpen we je daarmee op weg!

Dat online veiligheid een belangrijk thema is, wordt onderstreept door de Rijksoverheid, die zelf ook een campagne zijn gestart. Net als de campagne tegen inbraken, waarbij bijvoorbeeld werd geadviseerd de deur in het slot te draaien na het verlaten van je huis, geldt hier dezelfde slogan: “maak het ze niet te makkelijk”. Niet gek als je er over nadenkt, veel malwarebesmettingen en gegevensdiefstal vindt plaats door de gebruiker voor de gek te houden, met phishingsites bijvoorbeeld.

* Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om (zie onze privacyverklaring). Door het downloaden van de mini-gids meld je je aan voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen van Computer!Totaal. Je kunt je hier altijd weer voor afmelden. Ook ontvang je eenmalig een mail vanuit Kaspersky.

Wachtwoord123

Maar ook als je niet voor de gek te houden bent, kun je het kwaadwillenden onbedoeld veel te makkelijk maken. Door je programma’s niet up-to-date te houden bijvoorbeeld, achteloos omgaat met malwarebescherming op je pc, of nog altijd wachtwoord123 als gebruiken voor al je accounts. En vergeet niet hoe makkelijk je het ransomware-beheerders maakt als je geen back-up hebt? Bovendien, hoe goed je je beveiliging ook in orde hebt: ransomware kan altijd toeslaan. De oorzaak achterhalen heeft dan niet je prioriteit, het veiligstellen van je data wel. Met een paar simpele stappen ben jij geen makkelijk doelwit. Deze Quickstart helpt je hiermee, maar neem ook gerust een kijkje op de campagnesites van de Rijksoverheid zoals maakhetzeniettemakkelijk.nl en veiliginternetten.nl.

0 Reactie(s) op: Download gratis de minigids 'Veilig online toolkit'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.