Duurzaam én geavanceerd Acer Aspire Vero: het beste van beide werelden

Door: advertorial | 20 december 2021 11:55

Partner

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop én ben je je bewust van je omgeving? Acer heeft een nieuwe serie laptops uitgebracht die niet alleen technologisch geavanceerd zijn, maar tegelijkertijd zijn ontwikkeld met het oog op duurzaamheid. Het beste van beide werelden. Hoog tijd om dat eens te bekijken wat een eco-vriendelijke laptop te bieden heeft.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Acer.

We beginnen met het belangrijkste kenmerk van de Aspire Vero-serie: het gebruikte materiaal voor de innovatieve laptop. De Aspire Vero-serie maakt intensief gebruik van PCR-plastic. Dat leggen we even uit. PCR is de afkorting van ‘Post-Consumer Recycled’. Deze kunststof is afkomstig van het afval dat wij wereldwijd produceren. Denk hierbij aan afval van huishoudens, maar ook aan afval dat door fabrieken en andere bedrijven wordt geproduceerd. PCR-plastic is vriendelijker voor het milieu en daarmee een stuk duurzamer dan de materialen die voorheen werden gebruikt. Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer fabrikanten de voordelen van PCR-plastic inzien en het materiaal op een slimme manier in hun producten verwerken.

In de praktijk

In de praktijk betekent dit dat het Acer is gelukt om de behuizing van de Acer Aspire-serie voor 30% op te trekken uit PCR-materiaal. Denk hierbij aan de boven- en onderkant, maar ook aan de randen rondom het beeldscherm. De makers zijn zelfs nóg een stapje verder gegaan en hebben voor de fysieke toetsen van het toetsenbord zo’n 50% PCR-materiaal kunnen toepassen. Bovendien is het gebruik van (belastende) verf of lak op de behuizing achterwege gelaten. Puur natuur!

Doordacht

Het valt op dat de makers aan alle details hebben gedacht: zo is de verpakking van de Aspire Vero-serie opgetrokken uit 100% hergebruikt materiaal (zelfs de gebruikte inkt is op basis van soja, zodat de omgeving zo min mogelijk wordt belast). Overigens kun je die verpakking wel heel letterlijk ‘recyclen’: een deel ervan kun je gebruiken als mini-laptopstand, waarmee je de laptop nog beter op je bureau kunt plaatsen. Het zijn juist deze innovatieve details die duidelijk maken dat de makers het thema ‘recycling’ heel serieus nemen.

Slim samenspel

Acer heeft bij de Aspire Vero-serie op het gebied van duurzaamheid niet alleen gekeken naar de hardware, maar ook aandacht besteed aan optimalisatie van de software. Zo vinden we de app VeroSense™ op de laptop. Dit slimme stukje software zorgt ervoor dat de batterij zo zuinig mogelijk werkt, zodat je zo lang mogelijk met de laptop kunt werken (en hierbij zo min mogelijk kostbare energie verbruikt). Via een eenvoudige omgeving schakel je eenvoudig tussen deze ‘Eco+’-modus en andere modi, zoals de ‘Performance Mode’. Een slimme mogelijkheid, omdat er uiteraard momenten zijn dat je alle power tot je beschikking wilt hebben.

Onder de motorkap

Laat je niet misleiden door het eco-vriendelijke karakter van deze laptop: een blik onder de motorkap laat al snel zien dat we te maken hebben met een serieuze krachtpatser. Zo wordt de Aspire Vero-serie aangedreven door een Intel® Core-processor van de 11e generatie en zorgt de moderne Intel® Iris Xe-chipset voor het grafisch geweld. Verder is de laptop uitgerust met een USB-C en ondersteunt het moderne standaarden, waaronder het snelle draadloze WiFi 6. Uiteraard ook niet onbelangrijk: het beeldscherm. De beelden worden getoond op een 15,6-inch Full HD-scherm. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van IPS-technologie, dat er onder meer voor zorgt dat je de beelden ook buitenshuis goed kunt zien. Handig, bijvoorbeeld tijdens een videovergadering in de volle zon in de natuur. Verder maakt de serie gebruik van het nieuwe Windows 11, zodat je zeker weet dat de hardware ten volle wordt benut. De Aspire Vero-serie is bovendien beschikbaar in verschillende uitvoeringen: zo kies je altijd de hardwareconfiguratie die het beste aansluit op je eisen.

Echte impact

Allemaal goed en wel, die eco-vriendelijke initiatieven, maar wat levert het nu écht op? Acer is begonnen met het in kaart brengen van die concrete veranderingen en mede door het in het leven roepen van Earthion levert dat nu al interessante statistieken op. Earthion is Acer’s missie om de milieu-uitdagingen van onze generatie aan te pakken door middel van innovatieve en geïntegreerde oplossingen. Zo maken vanaf 2020 alle laptops van Acer gebruik van gerecycled papier. Daarmee is nu al zo’n 8.750 kilo aan papierpulp bespaard en is het gebruik van 20 miljoen plastic tasjes flink teruggebracht. Tegelijkertijd is het gelukt zo’n vijftigduizend kilo batterijen te recyclen en deze te gebruiken voor de fabricage van nieuwe batterijen. Die cijfers tonen de daadwerkelijke impact van een duurzaam beleid.

Het beste van beide werelden

Je ziet het: duurzaamheid en geavanceerde technologie gaan heel goed met elkaar samen. Je haalt met de Aspire Vero-serie een technologisch geavanceerde laptop in huis, en levert tegelijkertijd een flinke bijdrage aan een duurzame omgeving. Wij weten het nu in elk geval zeker: de toekomst is groen. Meer weten over de Acer Aspire Vero? Lees meer.

0 Reactie(s) op: Duurzaam én geavanceerd Acer Aspire Vero: het beste van beide werelden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.