Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

Door: partner-redactie | 24 oktober 2017 10:44

Partner

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Review week 3: eindconclusie

Ook Marinus gaat vol enthousiasme aan de slag met de devolo Multiroom WiFi Kit. "De multiroom wifikit wordt geleverd in een zeer compacte doos (met drie jaar garantie). De inhoud bestaat uit 1 adapter, 2 wifi-acces points, 1 korte internetkabel en een instructie-boekje. Het valt gelijk op dat er geen antennes op de kits zitten en dat er een stopcontact aanwezig is in ieder kastje. Voordat ik tot installatie overga, lees ik eerste de gebruiksaanwijzing door."

"Het boekje is niet dik en begint met duidelijke foto’s hoe de apparaten aangesloten moeten worden. Op welk knopje je moet drukken en hoeveel seconden later je op het access point moet drukken, dat inmiddels al in een stopcontact zit. Verderop staat er nog een korte tekst met uitleg. Bij de foto’s - “instellen wifi-naam en wachtwoord” – begin ik te twijfelen. Moet ik nu alle apparaten in huis voorzien van een nieuwe naam en wachtwoord? Hierna volgt wel een korte tekst maar de uitleg dat je je eigen huidige (internet) naam en je wachtwoord niet hoeft te wijzigen, miste ik.

Mijn huidige configuratie van apparatuur en internetaansluiting in huis

In de woonkamer staat een nieuwe modem/router. Deze verzorgt info voor de computer, televisie en een spelconsole. Op de eerste verdieping is geen internet aanwezig. Hier staan een computer en een spelconsole die allebei met het internet verbonden zijn door middel van een dongel. Op de tweede verdieping (zolder) zit een doorgetrokken internetkabel t.b.v een computer en een nieuwe wifi-booster met 3 antennetjes.

De ( geplande ) installatie van de kit

In de woonkamer wordt de modem/router met de korte kabel verbonden met de adapter. Op de eerste verdieping wordt een wifi- accesspoint geïnstalleerd t.b.v de computer en de spelconsole waarbij de dongels worden verwijderd en beide apparaten d.m.v korte internetkabels zal worden verbonden met het wifi-accesspoint. De spelconsole verbinding wordt zeer regelmatig van het internet afgegooid.
Op de tweede verdieping komt ook een wifi-accesspoint en zal de huidige wifi-booster worden verwijderd. De installatie op zich leek niet al te moeilijk maar toen het linker (stroom) lampje op het access point rood bleef knipperen, wist ik niet wat ik fout deed. Dus ben ik maar weer opnieuw begonnen. Omdat ik een trouble shooting pagina mis, heb ik de hulp ingeroepen van mijn zoon. Een digibeet zal meer uitleg in het boekje zeker waarderen. Hierdoor duurde het installeren iets langer dan verwacht."

0 Reactie(s) op: Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.