Hoe Samsung met de Galaxy Note 8 terugslaat deze zomer

Door: - - | 15 augustus 2017 14:06

beeld van https://venturebeat.com/wp-content/uploads/2017/08/gn8-e1501689756102.jpg?fit=930%2C592&strip=all
Partner

Op 23 augustus 2017 introduceert Samsung de nieuwe en langverwachte Note 8. Samsung wil ons met dit nieuwe model al het gedoe rond de vorige Note zo snel mogelijk laten vergeten. En met wat we nu weten, lijkt erop dat de Galaxy Note 8 alle verwachtingen zal overtreffen…

De introductie van de eerste Galaxy Note tijdens de IFA in Berlin in 2011 resulteerde in gemengde reacties. Tegenstanders vonden het toestel te groot en meer weg hebben van een tablet terwijl de stylus pen maar weinig extra’s zou toevoegen. Enkele maanden later had Samsung al meer dan 1 miljoen exemplaren van dit veelzijdige toestel verkocht en was duidelijk bewezen dat er een enorme behoefte is aan toestellen met een groot scherm en top hardware. En voor wat betreft dat laatste zal de nieuwe Galaxy Note 8 die vanaf september te koop zal zijn je zeker niet teleurstellen.

Vertrouwd uiterlijk

Je zult even goed moeten kijken als je Samsung Galaxy Note 8 naast Galaxy S8+ in de winkel ziet. Aan de voorzijde lijken ze namelijk als twee druppels water op elkaar, met als grootste verschil dat de Note 8 wat groter is. Dit laatste is te danken aan het 6,3 inch Super AMOLED-scherm dat volgens sommige bronnen een resolutie heeft van 2960 x 1440 terwijl andere melden dat het display zelfs 3840 x 2160 pixels zou hebben. Ten opzichte van S8 zijn de hoeken van de Note 8 iets minder rond. Met dit succesvolle en beproefde ontwerp neemt Samsung geen enkel risico en weet het zeker een schare fans blij te maken. En uiteraard is – net als de Galaxy S8 - ook de Note 8 waterdicht (IP68).

Supersnel

De Samsung Note 8 wordt aangedreven door Samsungs eigen Exynos 8895 terwijl de modellen voor Amerikaanse markt naar alle verwachting een Qualcomm’s Snapdragon 835 hebben. Beide processoren behoren tot de snelste van dit moment. Met maar liefst 6 GB intern geheugen wordt zelfs de Galaxy 8 overtroffen en het kan haast niet anders dan dit de nieuwe Note onder alle omstandigheden supersnel reageert. De 64 GB opslag moet voor meeste gebruikers meer dan genoeg zijn. Zo niet, dan kan dit met middels een microSD-kaartje verder worden uitgebreid.

Twee camera’s

Wat betreft de camera’s is er veel nieuws te melden. De Galaxy Note 8 beschikt aan de achterzijde over maar liefst 2 camera’s. De eerste heeft een f1.7 groothoeklens, de tweede een telelens met (f2.4) met 2x optische zoom. Beide lenzen zijn beschikken over optische stabilisatie en de combinatie van deze twee zou ervoor moeten zorgen dat je onder vrijwel alle omstandigheden goede foto’s moet kunnen schieten. Aan de voorzijde bevindt zich een 8 megapixel camera met autofocus.

Draadloos snelladen

Een indrukwekkende smartphone als de Galaxy Note 8 heeft ook een flinke batterij nodig. In de behuizing zit dan ook een exemplaar met een capaciteit van maar liefst 3300mAh. Opladen kan zowel draadloos als via de usb-c-poort. En mocht je met een volle batterij de dag niet doorkomen: Fast Charge zou ervoor moeten zorgen dat het toestel in 1,5 uur weer volledig is opgeladen.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.