Je Magic WiFi netwerk uitbreiden met devolo

Door: partner-redactie | 07 mei 2021 08:28

Partner

Internet in huis verloopt steeds vaker via wifi. Het wifisignaal heeft het niet makkelijk met allerlei obstakels zoals muren en ramen. Hoe groter de afstand tot de router van je provider, hoe zwakker het signaal en hoe langzamer de verbinding. Maar er is een handige oplossing voor een snelle en stabiele verbinding in elke kamer. Met powerline van devolo leg je in een handomdraai zelf een wifi-netwerk aan via het stroomnet.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met devolo.

In bijna elk huis zijn meerdere apparaten tegelijkertijd online. Een desktoppc, laptop, tablet en natuurlijk de smartphones van alle gezinsleden. Op alle toestellen willen gebruikers snel en zonder haperen internetten, downloaden en streamen. Dat vraagt een hoop van de router van de internetprovider. En dan zijn er nog andere zaken die een soepele verbinding belemmeren. Muren, dik glas, water en metaal zwakken het wifi-signaal af en zeker op plekken die verder van de router af liggen, is de verbinding vaak langzaam of wordt het signaal helemaal niet gevonden. Een manier om hier geen last meer van te hebben en optimaal te profiteren van je internetabonnement, is het aanleggen van een Powerline-thuisnetwerk met geïntegreerde mesh-technologie.

Powerline en mesh

Bij Powerline gebruik je het stroomnet in je eigen huis als een lange datakabel. Dit biedt het voordeel dat muren en plafonds je wifi-signaal niet verstoren. Met de adapters maak je van 4 elk vrij stopcontact een wifi-hotspot. devolo loopt voorop op het gebied van Powerline en de nieuwste generatie producten is gebundeld in de Magic-lijn. Er zijn verschillende sets en uitbreidingen verkrijgbaar die aansluiten bij de wensen die gebruikers hebben. Afstand is daarbij geen probleem, want er is amper signaalverlies, zelfs op grote afstanden.

Powerline-netwerk aanleggen

Het werkt heel simpel aan de hand van een Start Kit- of Multiroom Kit-pakket van devolo. De eerste adapter verbind je via een lan-kabel met de router en steek je in het stopcontact. De tweede adapter steek je in het stopcontact van een kamer waar je goed internetbereik wilt hebben. De twee adapters maken automatisch verbinding met elkaar. Dat betekent dat alle aangesloten adapters onderling verbonden zijn en het internetsignaal overal naartoe brengen waar je het nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een adapter in de meterkast op de begane grond, dan kun je je netwerk uitbreiden met een mini-adapter op zolder. Na aanleg van een Starter Kit of Multiroom Kit breid je het netwerk uit tot maximaal acht adapters.

Compact maar krachtig

De devolo Magic 1 WiFi mini is de compactste adapter voor je Powerline-netwerk. Hij is voorzien van een Fast Ethernet-aansluiting, waarop je bijvoorbeeld een smart-tv in je slaapkamer aansluit. Hij verzorgt niet alleen bekabeld lan-internet op die manier, maar zorgt ook voor een sterk wifi-signaal met een groot bereik. Vergeleken met de devolo Magic WiFi 1 en de devolo Magic WiFi 2 next is de devolo Magic WiFi 1 mini een stuk kleiner, waardoor deze minder opvalt in je interieur.

Krachtig signaal voor een razendsnel internet 

Wie kiest voor een Powerline-netwerk, kan een systeem kiezen dat het best past bij zijn eigen wensen en de beoogde toepassing. De devolo Magic 1 WiFi is zeer geschikt voor bijvoorbeeld thuiswerken, studeren en ontspannen. De adapters bieden tot wel 1200 Gbit/s doorvoersnelheid en maken van elk stroompunt een wifi-hotspot. Het fijne aan de devolo Magic 1 WiFi is het ingebouwde stopcontact. Hierdoor verlies je geen stopcontact in huis. Door meerdere adapters aan te sluiten, verleng je het bereik van het netwerk. De adapter gebruikt weinig stroom en verbind je met het bestaande netwerk door op de knop te drukken. Ook handig als je op verschillende plekken in huis aan het werk bent en ineens op de zolderkamer of in de garage aan de slag wilt. Door de twee Fast Ethernet-adapters en het sterke wifi-signaal profiteren meerdere apparaten tegelijkertijd van je internetverbinding.

Magic 2 WiFi next

Het topmodel van de devolo Magic-serie is de Magic 2 WiFi next met ultrasnelle technologie. Het combineert de snelste Powerline-technologie met betrouwbare Mesh-WiFi. Opvallend is de multi-user-MIMO-technologie. Die zorgt ervoor dat de verbonden apparaten op een efficiënte manier de beschikbare wifi-bandbreedte gebruiken, met een optimale verdeling tussen de toestellen. Elke adapter heeft twee gigabit-lan-poorten om bijvoorbeeld twee computers of een laptop en smart-tv op aan te sluiten. Door het geïntegreerde stopcontact verlies je geen stroompunt, en kun je dus het stopcontact gewoon blijven gebruiken. Streamen in 4K of 8K gebeurt moeiteloos en zonder onderbrekingen.

Netwerk beheren

Om het devolo Magic-network te beheren, gebruik je de devolo Home Network App. Hiermee zie je in één oogopslag welke adapters er zijn aangesloten en welke snelheden ze doorgeven. Voor duidelijk onderscheid kan elke adapter een eigen naam krijgen. Ook het netwerk configureren kan via de app, die gratis beschikbaar is voor Android en iOS in de verschillende app-stores. Registeren is niet nodig om deze app te gebruiken. devolo is jouw partner voor het opzetten van een razendsnel Powerline-netwerk via het stroomnet.