Panasonic GZW2004: Vernieuwing en topkwaliteit

Door: partner-redactie | 29 oktober 2019 08:55

Partner

Keuze genoeg als je op zoek bent naar een OLED-televisie. Het perfecte zwart en intense kleuren zijn een sterke troef voor filmfans, maar bekoren ook heel wat andere kijkers. De Panasonic GZW2004 pakt bovendien uit met een aantal unieke eigenschappen, van een custom OLED-paneel tot Dolby Atmos speakers.

Partnerbijdrage

Ontdekken welke OLED-tv bij je past? Ga dan snel naar Kieskeurig.nl!

Een custom OLED-paneel

De voordelen van OLED-technologie zijn ondertussen wel gekend. Elke pixel van een OLED-paneel geeft zelf licht. Staat een pixel uit, dan is hij perfect zwart. Zelfs als de pixel er vlak naast het helderste wit moet tonen. Dat perfecte zwart geeft het beeld een immens, zo goed als oneindig contrast, waardoor beelden extra diepte krijgen en je de kleuren intenser beleeft. Maar het OLED-paneel van de Panasonic GZW2004 is uniek, zo vertelt Marieke van Leeuwen, Marketing Manager Panasonic Nederland. “Wij nemen het OLED-paneel van de band van de OLED-fabrikant nog voor het volledig klaar is. Bij Panasonic leggen we er dan de laatste hand aan en verkrijgen we een nog grotere controle over de parameters die van invloed zijn op de beeldkwaliteit. Daardoor heeft onze Professional Edition OLED een hogere piekhelderheid én hogere algemene beeldhelderheid voor nog indrukwekkendere beelden.”

Absolute Black filter

Wanneer de zon of een lamp in het scherm reflecteert, vermindert dat het contrast. Maar omdat niet iedereen alle reflecties kan weren, of wil kijken bij totale verduistering, heeft Panasonic een speciaal anti-reflectiefilter voorzien. Marieke van Leeuwen: “Het nieuwe Absolute Black Filter elimineert niet alleen hinderlijke reflecties in het scherm. Het filter heeft ook een neutrale tint, in plaats van de typische magenta tint op ander OLED-schermen, zodat kleurweergave en schaduwdetail correct blijven.”

“Het Professional Edition OLED paneel is dankzij zijn perfecte zwartweergave, verhoogde piekhelderheid en enorme kleurbereik perfect uitgerust voor HDR.” - Marieke van Leeuwen

Weg met die HDR keuzestress

High Dynamic Range (HDR) beelden, zoals je ze vindt op Netflix, YouTube, Amazon Video, of via Ultra HD Blu-ray of spelconsoles leveren de allerbeste beeldkwaliteit. De nieuwe standaarden garanderen duidelijker schaduwdetail en vooral de meest intense, fonkelende lichtaccenten. Ook het kleurpalet is rijker dan je ‘gewone’ video content zodat beelden nog natuurlijker lijken, van het diepste blauw in de oceaan over het meest intense jungle groen, tot die perfect rode aardbeikleur.

Marieke van Leeuwen: “Het Professional Edition OLED paneel is dankzij zijn perfecte zwartweergave, verhoogde piekhelderheid en enorme kleurbereik perfect uitgerust voor HDR.”

HDR-beelden maken wel gebruik van verschillende standaarden. Naast het universeel ondersteunde HDR10 en HLG zijn er ook geavanceerde standaarden zoals HDR10+ en Dolby Vision. Fotografen gebruiken dan weer HLG Photo. Hoe kies je nu de juiste televisie?

Marieke van Leeuwen: “Die keuzestress willen we wegnemen bij de consument. In onze line-up worden alle standaarden ondersteund: HDR10, HLG, HDR10+, Dolby Vision én HLG Photo. Zo hoef je voor geen enkele HDR-bron te vrezen dat je tv de gebruikte standaard niet ondersteunt en geniet je maximaal van het HDR-aanbod, via live tv, streaming, disc of spelconsole.”

De unieke Dolby Atmos ervaring

Surround, dat kennen we allemaal. Een filmsoundtrack gebruikt niet alleen geluidskanalen links, centraal voor je, en rechts; maar ook links en rechts achter je. Zo kan je kogels voorbij horen fluiten of iemand achter je horen sluipen. Dolby Atmos voegt daar nog een extra dimensie aan toe: geluid dat van boven je komt. Zoals vallende regendruppels, of een vliegtuig dat laag over scheert. Waar traditionele surround je helemaal omringt met geluid, creëert Dolby Atmos als het ware een bolvormig geluidsveld waar je midden in zit. Het is een fantastische audiotechnologie, maar het vereist een specifieke luidsprekeropstelling voor de beste ervaring.

“De Panasonic GZW2004, ons vlaggenschip, is uitgerust met een bijzonder krachtige audio-oplossing die naast een stereopaar ook voorzien is van een aparte center luidspreker en twee naar boven gerichte luidsprekers." - Marieke van Leeuwen

Marieke van Leeuwen: “De Panasonic GZW2004, ons vlaggenschip, is uitgerust met een bijzonder krachtige audio-oplossing die naast een stereopaar ook voorzien is van een aparte center luidspreker en twee naar boven gerichte luidsprekers. Die laatsten kaatsen het geluid via het plafond naar de luisteraar voor een realistisch hoogte-effect. Zo haal je met de GXW2004 niet enkel studio-kwaliteit beeld, maar ook een fantastische audio-ervaring in huis.”

HiFi kwaliteit dankzij Technics

De luidsprekers in de GZW2004, het zijn er zeven in totaal, zijn speciaal getuned door Technics, het bekende audiomerk dat onderdeel is van Panasonic. De 140 Watt totaal vermogen wordt aangestuurd door dezelfde geluidsprocessor die je terug vindt in de high end audioproducten van Technics. Wil je de vloer echt voelen trillen, dan kan je nog opteren voor een externe subwoofer. Die sluit je aan via de hoofdtelefoonuitgang en configureer je via de menu’s van de televisie. Waarschuw dan wel de buren voor je een film start. Of nodig ze misschien uit om mee te komen kijken.

0 Reactie(s) op: Panasonic GZW2004: Vernieuwing en topkwaliteit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.