Smartphone liefhebbers tellen af voor Samsung Galaxy S9

Door: - - | 15 februari 2018 13:00

Partner

Over nog geen twee weken wordt op het Mobile World Congress in Barcelona de nieuwe Samsung Galaxy S9 en S9 Plus geïntroduceerd. En omdat er reikhalzend naar wordt uitgekeken, hebben we de laatste nieuwtjes en geruchten voor je op een rij gezet.

Nog een paar nachten slapen en dan is het zover: de lancering van de het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S9 en S9 Plus.

Bewegingsdetectie

Het is al langer bekend dat de S9 in navolging van de Galaxy Note 8 een dubbele camera zal krijgen. Hiermee wordt mogelijk om – zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit – in en uit te zoomen. Interessant is dat over de slow motion functie van deze camera meer bekend is geworden. Het is duidelijk dat deze in staat zal zijn om met zo’n 1.000 beeldjes per seconde video’s te schieten. Het lijkt er echter op dat de gebruiker hierbij geholpen wordt door een extraatje: bewegingsdetectie. Dat betekent dat de slow motion opname automatisch kan worden ingeschakeld wanneer het voorwerp in beeld komt.

(Nog) meer scherm

De Samsung Galaxy S9 zal wat betreft de buitenkant op het eerste gezicht erg veel lijken op de huidige S8. Het QHD-scherm met zijn mooie gebogen rondingen neemt echter een nog groter deel in want dankzij de nog dunnere randen is de verhouding scherm-behuizing gestegen naar 90%. Dat is zo’n 5% meer als bij de S8.

Dag vette vingers

Naast vernieuwingen zijn met de S9 ook paar kleine ergernisjes aangepakt. Bij de S8 zit de vingerafdrukscanner naast de camera. Wie niet oppast, raakt tijdens het ‘unlocken’ regelmatig met een vinger de lens aan, met vette vegen tot gevolg.

Bij de S9 is de vingerafdrukscanner verhuisd naar een plek onder de camera. Niet alleen om plaats te maken voor de tweede camera, maar juist ook om vette vingers op de lens te vermijden.

Paardenkrachten

Met 4 of zelfs 8 GB geheugen en de snelle Exynos 9810 processor hoef je in ieder geval geen zorgen te maken over de prestaties van de Galaxy S9 en S9 plus. Dit wordt de naar alle verwachting de snelste Android mobiel van dit jaar. En heb je aan de maar liefst 64 GB intern opslag toch niet genoeg, dan hoef niet – zoals bij Samsungs grootste rivaal –met je handen in het haar te zitten. De opslagruimte kan namelijk worden uitgebreid.

Bixby

De S9 en S9 plus zijn uiteraard voorzien van de nieuwe Android 8 Oreo. Spraakassistent Bixby – geïntroduceerd op de S8 – is daarin verder verbeterd. Dit hulpje zou weleens kunnen gaan doorbreken en heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld Google Now of Siri. Zo stelt Bixby je in staat om de S9 volledig met je stem te bedienen, inclusief het openen en wijzigen van instellingen. Probeer dat maar eens met Google Now.

Uitpakfestijn

Wil je op de eerste rij zitten? We zullen je uiteraard op hoogte houden. Daarnaast kunt je op zondag 25 februari 2018 om 18.00 uur de officiële onthulling zien. Je kunt dit Samsung Galaxy Unpacked event volgen via de speciale live stream.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.