Sneak preview Samsung Galaxy S9

Door: - - | 19 januari 2018 15:34

Partner

Naar alle waarschijnlijkheid wordt volgende maand op het Mobile World Congress de nieuwe Samsung Galaxy S9 en S9 Plus geïntroduceerd. Dit is wat we nu al weten over deze nieuwe modellen.

partner

De Galaxy S9 gaat het nieuwe vlaggenschip worden van Samsung in 2018. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. Ondanks alle moeite die gedaan is om de specificaties, uiterlijk en andere details binnenshuis te houden, is er al één en ander gelekt en draait de geruchtenmachine op volle toeren. Dit zijn de belangrijkste zaken die we nu al weten.

Uiterlijk en behuizing

Naar verwachting zal de Samsung Galaxy S9 als het om het uiterlijk gaat niet heel erg afwijken van de S8 Ook de formaten waaruit je kunt kiezen – 5,8 of 6,2 inch – komen overeen met de huidige modellen. Aan de voorzijde vind je nog steeds een fraai gebogen QHD-scherm. De grootste vernieuwingen zul je aantreffen aan de achterzijde. Daar is de vingerafdrukscanner verplaatst en bevindt deze zich niet langer naast de camera maar eronder. Wat ons betreft is dat een veel logischer plek omdat hiermee vette vingers op de cameralens worden vermeden.

Dubbele camera

In 2017 zagen we de Galaxy Note 8 de eerste smartphone was van Samsung met een dubbele camera. Het is vrijwel zeker dat ook de S9 voorzien is van een dubbele lens waarvan er tenminste één een 12 megapixel-sensor heeft. Hierdoor wordt ook op deze toestellen mogelijk om – zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit – in en uit te zoomen. Ook kan achteraf de scherptediepte van foto’s worden gecorrigeerd en is het vrijwel zeker dat het mogelijk wordt om video-opnamen te maken in slow motion met tot zo’n 1.000 frames per seconde. Gezien de naam die Samsung heeft hoog te houden, verwachten we dat de beeldkwaliteit van video’s en foto’s die met S9 en S9 Plus geschoten worden tot de absolute top zullen behoren.

Onder de motorkap

De prestaties van de S9 en S9 Plus zullen van topniveau zijn. De toestellen maken namelijk gebruik van de snelle Exynos 9810 processor in combinatie met 4 of zelf 8 GB geheugen. Dat houdt in dat de kans op storende wachttijden vrijwel nihil is wanneer je een applicatie opstart of van app wisselt. Intern tref je ook nog eens 64 GB aan opslagruimte aan die – mocht dit niet genoeg zijn – eenvoudig kan worden uitgebreid. Het is een pluspunt en iets dat helaas niet vanzelfsprekend is bij toestellen in deze prijsklasse. Uiteraard is de S9 voorzien van de nieuwe Android 8 en ziet het ernaar uit dat spraak assistent Bixby verder is doorontwikkeld.

Wil je meer weten? Dan zul je even moeten wachten tot 26 februari als het Mobile World Congress 2018 in Barcelona van start gaat en de Samsung Galaxy S9 geïntroduceerd zal worden. Mochten we tussentijds meer horen, dan laten we je het weten.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.