Maak van ieder stopcontact een netwerkaansluiting met devolo!

Door: - - | 22 november 2019 10:15

Partner

Met powerline-adapters kun je van elk willekeurig stopcontact een netwerkaansluiting maken. Heb je nog extra netwerkpoorten nodig dan kun je een switch gebruiken, maar daar heb je wellicht niet altijd de ruimte voor. Dankzij de nieuwe Magic 2 LAN triple zal dit ook minder snel nodig zijn: deze adapter kan dankzij drie gigabit-netwerkpoorten drie apparaten tegelijkertijd van snelle internetverbinding voorzien.

Een powerline-netwerk maakt gebruik van de stroomkabels in je huis om gegevens naar andere ruimtes te transporteren, en is daardoor eenvoudig op te zetten. De Duitse fabrikant devolo staat bekend als specialist op dit gebied. In de Magic-serie benut het de nieuwste G.hn-standaard. Daarin zijn behalve de snelheid ook de stabiliteit en het bereik verbeterd. Met producten uit de Magic 1-serie haal je een maximale snelheid van 1.200 Mbps, bij de Magic 2-serie is dat zelfs 2.400 Mbps. In de praktijk zullen de snelheden wisselen, maar er blijft altijd meer dan genoeg over voor alle moderne toepassingen, zoals het streamen van films en series in 4k-kwaliteit, spelen van online games en downloaden van software.

Gebruiksgemak

Het grootste voordeel van powerline-adapters is het gebruiksgemak: in een handomdraai is het doel bereikt en dat zonder kabels te hoeven trekken. De verbeterde powerline-techniek werkt ook over grotere afstand – tot wel 500 meter – zodat je die ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld de digitale tv in het tuinhuisje, de multimediahoek in de woonkamer, of je smart-tv in de slaapkamer, zolang daar maar een stopcontact voorhanden is. Met de nieuwe Magic 2 LAN triple-adapter kun je nóg flexibeler je powerline-netwerk uitbreiden, want met deze adapter heb je maar liefst drie gigabit-netwerkpoorten.

Eenvoudige installatie

Het opzetten van je powerline-netwerk gaat eenvoudig. Zodra de lan-adapter verbinding heeft gemaakt met de router, kun je binnen twee minuten een andere adapter in een willekeurig stopcontact plaatsen. De automatische paring zorgt er dan voor dat de adapters elkaar automatisch vinden waarna een versleutelde verbinding wordt opgezet. Voeg je later nog meer adapters toe dan moet je even op beide op een knopje drukken. Als hulpje of voor een handmatige configuratie kun je ook de devolo Cockpit-software gebruiken, beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Daarmee kun je bovendien de firmware van je adapters bijwerken. Daarnaast hebben de adapters er een ingebouwde webinterface. Verder heeft devolo een Home Network App voor smartphone en tablet, maar om die te gebruiken moet je op het moment wel minimaal één wifi-adapter uit de Magic-serie in je netwerk hebben.

Test de devolo Magic 2 LAN triple bij jou thuis!

Wil je in een handomdraai jouw netwerkbereik in huis verbeteren? Probeer dan nu de devolo Magic 2 LAN triple bij jou thuis! Vul het onderstaande formulier in en wie weet selecteren wij jou om deel te neme aan dit testpanel. Aanmelden kan tot en met 30 november 2019.

0 Reactie(s) op: Maak van ieder stopcontact een netwerkaansluiting met devolo!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.