Wearables koppelen aan een simkaart

Door: partner-redactie | 01 februari 2018 14:10

Partner

Steeds meer mensen zijn tegenwoordig in het bezit van een wearable. Je bent met een smartwatch altijd bereikbaar zonder je telefoon bij je te hebben, super handig! Sporthorloges houden tijdens het sporten je activiteit bij en vaak kun je er ook mee naar muziek luisteren. Bovendien worden GPS-trackers steeds meer gebruikt, bijvoorbeeld om altijd te kunnen zien waar je kind of huisdier zich bevindt. Deze gadgets verbruiken allemaal data om berichten op te halen of om locaties door te sturen. Om internet te kunnen gebruiken moet je een simkaart koppelen aan je wearable. Maar wat voor een simkaart gebruik je daarvoor en waar moet je rekening mee houden?

Simkaart met abonnement

Je kunt natuurlijk ook een simkaart met abonnement aanschaffen. Hiervoor betaal je dan een vast bedrag per maand, waarvoor je een vast aantal MB’s krijgt. Het is van tevoren echter vaak moeilijk in te schatten hoeveel data je gaat verbruiken met je wearable. Blijk je achteraf veel minder MB’s per maand te gebruiken dan je had ingeschat, betaal je met een abonnement meer dan nodig is. Als je meer gebruikt dan verwacht en over je abonnement heen gaat, betaal je vaak hoge kosten voor de extra MB’s. Lastig in te schatten dus, wat een groot risico op extra kosten met zich meebrengt.

Simkaart gekoppeld aan je smartphone

Veel Nederlanders zullen niet staan te springen om nóg een maandelijks abonnement af te sluiten. Je smartphone, digitale tv, verzekeringen, auto etc. leveren al genoeg vaste lasten op. Je kunt je gadget ook gewoon aan je huidige smartphone abonnement koppelen dankzij een DUO-simkaart. Deze simkaart kun je aanvragen bij je provider. De data die je dan gebruikt op je gadget gaan van je telefoon abonnement af (en kun je dus niet meer op je telefoon gebruiken). Ook hierbij geldt dat het dataverbruik zeer moeilijk in te schatten is en er dus een risico op extra kosten bij je telefoon abonnement bestaat. Bovendien ondersteunen niet alle providers de mogelijkheid om een DUO-simkaart aan te vragen.

Prepaid simkaart

Met een prepaid simkaart ben je zeer flexibel in je dataverbruik. Je zit niet vast aan een bedrag en hoeveelheid MB’s per maand, maar koopt extra data wanneer je die nodig hebt. Zo’n prepaid simkaart kun je vaak gratis online aanvragen, zoals bij Lebara. Op Beltegoed.nl koop je vervolgens gemakkelijk en snel data om op je simkaart te zetten. Na aankoop krijg je meteen een mailtje met de opwaardeercode, zodat je wearable meteen weer van data voorzien is. Is je data op? Dan bestel je gewoon weer een opwaardeercode!

0 Reactie(s) op: Wearables koppelen aan een simkaart

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.