Zo neem je afscheid van lineair tv-kijken

Door: - - | 21 januari 2018 13:11

Partner

Vroeger keek je op gezette tijden tv in de huiskamer. En was je te laat, dan miste je het journaal, je favoriete soap of die ene film. Dankzij de vele nieuwe mogelijkheden die we tegenwoordig hebben, behoort dit ouderwetse lineaire tv-kijken gelukkig tot het verleden. We geven je 5 manieren om ook afscheid te nemen van lineair tv kijken.

partner

1. Pauzeer

Kijk je lineair – ook wel traditioneel kijken geheten - dan is de kans groot dat je bij ‘hoge nood’ net het hoogtepunt van een wedstrijd of de ontknoping van een film mist. Kijk je interactief, dan kun je live tv gewoon pauzeren. Het is ook mogelijk om even terug te spoelen en te herhalen, handig als je het idee hebt dat je iets cruciaal hebt gemist of die mooie goal nogmaals wilt zien.

2. Kijk on demand

Lineair tv kijken is als eten wat de pot schaft. Met interactieve tv kijk je als het ware á la carte. Dankzij on demand, kun je op ieder gewenst moment kiezen uit duizenden films en series. Zoeken doe je met je afstandsbediening en het aanbod is overzichtelijk op genre of andere categorie ingedeeld. Heb je ook Netflix? Dan kun je ook dit aanbod direct via hetzelfde menu benaderen.

3. Neem programma’s op

Hoewel we steeds meer ‘on demand’ kijken, kijken we nog een groot deel van het aanbod bij de omroepen op het moment dat dit wordt uitgezonden. Ben je verhinderd of wil je op een moment kijken dat je beter uitkomt, dan kun je gewoon je het programma via de digitale tv-gids opnemen. De opnamefunctie werkt zelfs zo slim dat je bijvoorbeeld ook kunt aangeven dat je wilt dat een heel seizoen van je favoriete serie automatisch wordt opgenomen.

Dat opnemen gebeurt niet meer zoals voorheen naar een harde schijf in je tv-ontvanger maar in de cloud waar je maar liefst 200 uur aan opnamen kunt bewaren. Dat heeft ook nog eens als groot voordeel dat je als het moet maar liefst 6 programma’s tegelijkertijd kunt opnemen.

4. Kijk vooruit

Pauzeren en on demand kijken was je misschien al bekend. Maar wist je ook dat je vooruit kunt kijken? Deze relatief nieuwe functie zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te wachten op het volgende deel van je favoriete serie. Via het menu van interactieve tv kun je namelijk direct de volgende aflevering starten en je avondje tv-kijken nog even voortzetten.

5. Gebruik de app

Ben je bij lineair tv kijken gebonden aan een vaste plek, met digitale tv heb je alle vrijheid. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is even de app op je smartphone of tablet te installeren en je hebt ook onderweg toegang tot het aanbod. De app kun je ook gebruiken om op afstand programma’s op te nemen.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.