5 Redenen om thuis een printer te hebben

Door: partner-redactie | 26 oktober 2017 11:54

Partnerbijdrage

Hoewel we steeds meer zaken digitaal afhandelen, is het einde van het vertrouwde papier nog lang niet in zicht. Een eigen printer is en blijft voorlopig onmisbaar.

Geloof je in een papierloze toekomst en denk je dat het hebben van een printer niet echt meer nodig is? Misschien heb je gelijk maar volgens analisten van GSMA Intelligence heeft nog altijd meer dan helft van de gezinnen in Europa de behoefte om elke week iets af te drukken. Afdrukken op papier is en blijft belangrijk en wel om de volgende 5 redenen.

56% van alle Europese ouders heeft wel eens te maken gehad met een printerpaniekmoment omdat hun printer thuis zonder inkt kwam te zitten*

1. Belangrijke documenten hebben we graag zwart op wit

Bonnen, koopaktes, contracten en andere belangrijke documenten hebben we nog altijd het liefst op papier. Bijna 70% van de ondervraagden geeft hier de voorkeur aan, bijvoorbeeld omdat men bang is dat de technologie het laat afweten. Officiële documenten worden daarom vrijwel altijd afgedrukt en niet digitaal maar met een echte pen ondertekend.

2. Veel tickets moeten zelf geprint worden

Kaartjes voor een concert, vouchers en boarding passen ontvangen we steeds vaker als e-ticket via de e-mail. Dat is lekker snel maar betekent dat je deze vervolgens zelf zult moeten afdrukken. Hoe ga je dit zonder printer oplossen op zaterdagavond, een half uur voordat je concert begint?

3. De kinderen printen voor school

Wie kinderen heeft, weet dat ze regelmatig voor school huiswerk of een werkstuk moeten maken en dit op papier moeten inleveren. Dan is het fijn om een eigen printer te hebben; liefst een model met een flinke voorraad inkt zoals de EcoTank printers van Epson.

1 van de 5 ouders vindt het hele proces van het kopen van nieuwe inktpatronen voor de thuisprinter vervelend*

4. Een printer is handig voor het maken van kopieën

Een kopietje van rijbewijs of paspoort maak je zelf snel en veilig met de eigen printer. En dat is nog altijd noodzakelijk bij veel officiële aanvragen of bijvoorbeeld het afsluiten van een verzekering. Tip: heb je geen printer met een scanner? Gebruik dat het gratis Office Lens om een kopie te maken met je smartphone en druk deze op je eigen printer af.

5. Een printer is vaak onmisbaar voor thuiskantoor

Contracten, een rapport of presentatie worden voor kantoorwerkzaamheden vaak toch even afgedrukt. Als je één of meerdere dagen per week thuis werkt, is een eigen printer onmisbaar om het maximale uit je dag te halen. Overweeg je om vaker thuis te werken, hou hier dan rekening mee bij het inrichten van je thuiswerkplek en zorg voor een goede printer zoals de EcoTank ET-4750 waar je de eerste drie jaar geen omkijken naar hebt, want deze printer wordt geleverd met voldoende inkt om 14.000 pagina’s in zwart-wit of 11.200 pagina’s in kleur af te drukken.

87% van de mensen zegt dat zij wel eens helemaal niet konden afdrukken omdat hun printer thuis (bijna) zonder inkt zat*

* Bron: Gegevens zijn ontleend aan een onderzoek dat in augustus 2015 namens Epson werd uitgevoerd door OnePoll. Hierin werden 8000 Europese consumenten in Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk ondervraagd.