Acer Chromebook CB5-132T R11 - De laptop die je altijd meeneemt

Door: Partner Redactie | 23 februari 2016 10:21

Partnerbijdrage

Chromebooks staan bekend als compact en licht met een uitstekende accuduur. Iets dat doorgaans wel tegenvalt, is de schermkwaliteit. Dat heeft Acer op de Chromebook CB5-132T R11 dankzij een IPS-scherm gelukkig opgelost. Bijzonder is dat het scherm ook een aanraakscherm is en je de R11 kunt gebruiken als tablet. Het zal je dan ook niet verbazen dat Acer met de R11 zijn beste Chromebook tot nu toe op de markt brengt.

Snelle wifi-verbinding

De nieuwe wifi-standaard 802.11ac maakt gebruik van de rustige 5GHz-band en zorgt voor razendsnelle en storingsvrije verbindingen. De Chromebook R11 is helemaal klaar voor de allernieuwste ac-routers. Uiteraard wordt ook het oudere 802.11n ondersteund, dus je kunt met ieder draadloos netwerk verbinding maken. Wel zo handig voor de compacte R11 die je altijd bij je hebt.

Uitstekend scherm

In tegenstelling tot de meeste Chromebooks is de R11 voorzien van een IPS-scherm. Deze allerbeste schermtechnologie koppelt een goede inkijkhoek aan een uitstekende kleurweergave. Het 11,6inch-scherm heeft een HD-resolutie van 1366 x 768 pixels wat zorgt voor een scherp beeld. Zeker in de tabletmodus is een goed scherm onmisbaar, dus Acer heeft wat ons betreft de juiste keuze gemaakt.

Handige tablet

De Chromebook R11 is primair een laptop, maar verandert in een handomdraai in een handige tablet. Het normale toetsenbord wordt uitgeschakeld en Chrome OS activeert een schermtoetsenbord waarmee je webadressen of korte teksten kunt typen. In de tabletmodus worden webpagina’s net als op een ‘normale’ tablet alleen weergegeven op een volledig scherm. Om te wisselen tussen meerdere vensters krijgt je daarom een extra knop in het statusgedeelte.

Snel en energiezuinig

De Chromebook R11 bevat een snelle Intel Celeron N3150 quadcoreprocessor. In combinatie met 4 GB RAM kun je probleemloos een groot aantal tabbladen en vensters tegelijkertijd gebruiken. Dankzij de razendsnelle flashopslag is de Chromebook na het openklappen direct klaar voor gebruik. Hoewel snel, is de Intel-processor erg zuinig. Hierdoor is er geen actieve koeling nodig en is de Chromebook R11 volledig stil. Het lage energieverbruik zorgt ook nog eens voor een uitstekende accuduur: je kunt probleemloos een werkdag doorwerken.

Alles bij de hand

In Googles Chrome OS voer je al je werkzaamheden uit in browser Chrome. Serieus werk doen is geen probleem. Het gratis Google Documenten stelt je in staat om tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties te maken. Je documenten sla je op in Google Drive en zijn hierdoor ook op andere apparaten eenvoudig te raadplegen. Heb je even geen internetverbinding? Geen probleem, je documenten worden gesynchroniseerd met de flashopslag in je Chromebook en zijn ook offline te bewerken. In de Chrome Web Store kun je handige apps en spellen downloaden waarmee je je Chromebook voor allerlei taken kunt gebruiken.

Licht en compact

Een laptop moet zo klein en licht mogelijk zijn en daar is Acer zeker in geslaagd. De Chromebook R11 is 29,4 cm breed en 20,4 cm diep, minder dan een A4’tje. Hij is daarbij slechts 1,9 cm dun met een gewicht van 1,25 kg. Door een behuizing van stevig kunststof en fraaie aluminium afwerking op de schermbehuizing is de Chromebook bovendien lekker stevig. Je hebt dus geen enkele reden om de lichtgewicht Chromebook R11 niet in je tas te stoppen!

Multifunctioneel

Dankzij een 360 graden draaibaar scharnier kun je het scherm helemaal omklappen naar de achterkant. Zo verandert de R11 van een laptop in een tablet. Daarnaast heb je de keuze uit een tent- of weergavemodus die je kunt gebruiken voor een filmpje of presentatie. Het scharnier heeft twee weerstandsniveaus. Hierdoor kun je de laptop licht openen, maar biedt het scharnier daarna meer weerstand. Je kunt het scherm dus aanraken zonder dat de stand verandert.

Specificaties

Prijs: € 349,- (16 GB opslag)

Processor: Intel Celeron N3150

RAM: 4 GB

Opslag: 16 of 32 GB flashopslag

Scherm: 11,6 inch IPS-scherm (1366 x 768 pixels)

Grafische kaart: Intel HD Graphics

Draadloos: 802.11a/b/g/n/ac, bluetooth 4.0

Webcam: HDR webcam

Aansluitingen: Usb 3.0, usb 2.0, HDMI, 3,5mm-headsetaansluiting, SD-kaartlezer

Accu: 36 Wh

Afmetingen: 294 x 204 x 19,2 mm

Gewicht: 1,25 kg

Besturingssysteem: Google Chrome OS

Meer info: www.acer.nl