Alles over veiligheid in het Symantec-dossier Mobile security

Door: partner-redactie | 11 mei 2016 13:06

Partnerbijdrage

Mobile security wordt steeds belangrijker. Alleen een virusscanner op je pc is allang niet meer genoeg om kwaadwillenden buiten de deur te houden. De beveiligingssoftware van Symantec helpt je daarbij. In het dossier Mobile security geven we je tal van tips om je mobiele apparaten te beveiligen.

Apps veilig installeren

Er is bij Google Play of de App Store altijd wel een app van de dag, aanrader van de week of andere 'onmisbaar' hulpje waarvan aangeraden wordt dat je deze installeert. En ook als je zelf op zoek bent naar een bepaalde app zul je verrast staan van de enorme keuze die je daarbij hebt. Denk je dat je een app hebt gevonden waar je wat aan hebt? Stel dan eerst deze 3 vragen voordat je 'm installeert.

Hier lees je waar je op moet letten als je een app installeert.

Je smartphone en tablet beveiligen

Inmiddels heeft Iedereen heeft een smartphone en vrijwel iedereen een tablet. Toch neemt maar een klein deel de tijd om zijn of haar toestel goed te beveiligen en dat terwijl mobiele apparaten boordevol voor criminelen interessante data staan. In slechts 15 minuten kun je met de volgende 5 beveiligingstips je mobiele apparaat optimaal beveiligen.

Hier vind je vijf beveiligingstips voor je smartphone en tablet.

Wat te doen als je je smartphone kwijt bent?

Als je pas gaat nadenken over wat je moet doen nadat je je smartphone hebt verloren, dan is het eigenlijk al te laat. Beter is het om het om van te voren goed te weten wat je moet doen bij diefstal of verlies. Op die manier voorkom je dat anderen met je persoonlijke gegevens aan de haal gaan én is de kans dat je mobiel terug krijgt of vindt het grootst.

Smartphone kwijt? In dit artikel lees je wat je kunt doen.

Onmisbare securitytools voor je smartphone en tablet

Je smartphone is inmiddels uitgegroeid tot portemonnee, foto-archief, documentenbibliotheek en belangrijkste communicatiemiddel. Wat doe jij om ervoor te zorgen dat gevoelige gegevens niet in handen komen van hackers en criminelen?

Dit zijn de tools die op geen enkel mobiel apparaat mogen ontbreken.