Altijd en overal veilig toegang tot je bestanden

Door: partner-redactie | 25 maart 2016 16:00

Partnerbijdrage

Wil je niet enkel thuis maar ook op je werk, tijdens je vakantie of onderweg toegang hebben tot je foto’s, documenten, favoriete muziek, videofragmenten en andere belangrijke bestanden? Dan kies je maar beter voor een gebruiksvriendelijke en veilige clouddienst. STRATO HiDrive, bijvoorbeeld.

HiDrive is niet zomaar de zoveelste clouddienst in de rij. Het pakket maakt deel uit van het Duitse STRATO en onderscheidt zich van de concurrentie op vlak van toegankelijkheid en veiligheid.

Multiplatform

Zodra je een HiDrive-formule gekozen hebt, kun je eenvoudig bestanden uploaden naar de cloud. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer, smartphone of tablet. Je kunt HiDrive via de browser bereiken maar er zijn ook handige apps voor Windows, Mac OS X, iOS, Android en Windows Phone. Snelheidsbegrenzingen, trafficlimieten of maximale bestandsgroottes? Die zijn er niet. Het uploaden verloopt dus erg vlot. Dankzij de handige interface van de apps en webtoepassingen kun je zelfs eenvoudig door je fotocollectie navigeren, audiobestanden afspelen of voorvertoningen van documenten opvragen. Waar je ook bent. Thuis, op kantoor of aan de andere kant van de wereld.

Zodra je bestanden geüpload zijn, kun je ze via elk toestel bereiken.

Bestanden delen

Wil je (grote) bestanden delen met vrienden, collega’s of familieleden? Ook dat kan op een eenvoudige en veilige manier. Zowel in de browser als via de app kun je namelijk sharelinks aanmaken. Je kiest zelf hoe lang de link blijft bestaan; bijvoorbeeld één dag, week of maand. Desgewenst beveilig je de gedeelde bestanden met een wachtwoord. Ook handig is dat jij je vrienden, collega’s of familieleden een eigen privétoegang tot een stukje van je online opslagruimte kunt geven. Zij kunnen daar – zelfs zonder eigen HiDrive-account - bijvoorbeeld foto’s van dat die ene reis of dat spectaculaire feest uploaden. Kwestie dat je mailbox niet overbelast raakt en je toch van de foto’s in hoge resolutie kunt genieten.

Je vakantiefoto’s delen met familieleden? Dat neemt slechts enkele seconden in beslag.

Strenge privacywetgeving

In tegenstelling tot andere aanbieders van clouddiensten weet je bij STRATO HiDrive 100% zeker dat je bestanden echt privé blijven. Je documenten staan namelijk niet op één of andere dataserver in de Verenigde Staten maar wel in eigen, gecertificeerde datacenters op geheime locaties in Duitsland. Zelfs de STRATO-medewerkers hebben geen toegang tot de bestanden. Ook goed om te weten: er is een ingebouwde VPN-toegangsmogelijkheid en als systeembeheerder kun je instellen dat HiDrive-gebruikers uitsluitend versleutelde protocollen mogen gebruiken.

Duitsland heeft één van de strengste privacywetgevingen ter wereld.

Goedkoper dan de concurrentie

Er bestaan verschillende formules om je gegevens centraal op te slaan via HiDrive. Voor amper 0,80 euro per maand krijg je al 20 GB opslagruimte in de cloud. Niet voldoende? Andere populaire pakketten zijn HiDrive 100 GB (3,50 euro per maand) en HiDrive 1000 GB (7,50 euro per maand). Nog meer? Er zijn ook formules waar je 2000 GB of zelfs 5000 GB opslagruimte krijgt. En voor de eerste 30 dagen geldt sowieso een niet-tevreden-geld-terug garantie.

Lezersactie

Profiteer vandaag van een uniek aanbod en betaal slechts 2,50 euro per maand voor HiDrive 250 GB. Bovendien krijg je blijvend alle verbindingsprotocollen ter waarde van 4,95 euro per maand volledig gratis. En alsof dat nog niet voldoende is krijg je niet één maar drie gebruikersaccounts voor je online opslagruimte. Dat is nog eens een voordeel van 9,90 euro per maand.