Androidboxen zijn alleskunners Kijk iedere film, serie en sportwedstrijd

Door: partner-redactie | 21 februari 2017 10:10

Partnerbijdrage

Met de juiste Androidbox maak je iedere televisie ‘smart(er)’. Netflix? Geen enkel probleem! Gedownloade films in 4K? Eitje! Eredivisiewedstrijden? Met een beetje moeite kan het, al is dat wel illegaal. Belangrijk is dat je een Androidbox kiest met voldoende power en een prettige interface, zoals de breed gewaardeerde Panther Pro-mediaspeler.

Een smart-tv lijkt op het eerste gezicht reuzehandig, maar op den duur ontdek je de nodige beperkingen. Zo accepteert de ingebouwde mediaspeler van moderne televisies lang niet alle bestandsformaten van gedownloade films en series. Verder heb je geen toegang tot de nieuwste films en valt het beschikbare app-aanbod vaak tegen. Kortom, reden genoeg om een veelzijdige Androidbox op je televisie aan te sluiten. Er gaat een wereld voor je open!

Apps toevoegen

Androidboxen draaien op het mobiele besturingssysteem van Google. Het voordeel daarvan is dat je toegang hebt tot alle apps uit de Play Store, zoals je misschien ook wel op je smartphone of tablet gewend bent. Apps als NPO Gemist, RTL XL, KIJK, YouTube, Videoland, Pathé Thuis, Spotify en natuurlijk Netflix ontvang je dus probleemloos op je televisie. Sommige fabrikanten hebben de populairste apps al op hun Androidbox voorgeïnstalleerd, zodat je na aansluiting meteen kunt genieten van het enorme video-aanbod. De Panther Pro is daar een mooi voorbeeld van. Op veel Androidboxen is Netflix vanwege licentieperikelen overigens wel in een lagere resolutie (480p) beschikbaar.

Alles afspelen

Stiekem downloadt iedereen weleens een filmpje vanaf usenet of bittorrent. Met een smart-tv is het een heel gedoe om deze gedownloade mediabestanden aan de praat te krijgen. De bestandsondersteuning is namelijk nogal beperkt. Dé oplossing is het gebruik van een Androidbox. Je verzamelt alle films, series en muziek in Kodi en speelt alle gangbare mediabestanden vervolgens af. Fijn is dat deze app ook 4K-bestanden kan verwerken, al heb je hiervoor wel een capabele Androidbox nodig. Met de Panther Pro beschik je over een hdmi-poort die prima in staat is om ultra hd-beelden en hoogwaardig surroundgeluid te transporteren. Kodi heeft voor filmfanaten nog meer fijne eigenschappen in huis. Zo downloadt de app zo nodig Nederlandse ondertitels en voorziet het de mediabibliotheek van fraaie filmcovers.

Kodi uitbreiden

Een zeer interessante eigenschap van Kodi is de uitgebreide ondersteuning van add-ons. Iedere ontwikkelaar kan op die manier extra functionaliteit aan het mediaprogramma toevoegen. Zo ontvang je bijvoorbeeld live-voetbalwedstrijden uit de Eredivisie of kijk je naar de nieuwste bioscoopfilms. Vanwege de nogal geringe pakkans kunnen veel mensen de verleiding echter niet weerstaan. Bij de meeste Androidboxen kost het behoorlijk wat moeite om deze omstreden add-ons werkend te krijgen. Gelukkig zijn er ook fabrikanten die de beste add-ons via automatische updates aanleveren, zodat alle uitbreidingen netjes blijven werken. Zo kun je bijvoorbeeld met de Panther Pro direct naar je favoriete film, serie, concert, tv-programma, voetbalwedstrijd of Formule 1-race kijken, zonder dat er hiervoor allerlei instelwerk vereist is. Alles is namelijk direct vanuit het Kodi-menu beschikbaar. Veel kijkplezier!

Disclaimer: Er zijn add-ons die auteursrechtelijk beschermd materiaal aanbieden zoals films en tv series. Wij willen op geen enkele wijze piraterij aanmoedigen en benadrukken u uitsluitend legale content te streamen (zoals live TV en live radio). Het downloaden en verspreiden van auteursrechterlijk beschermd materiaal is bij wet verboden, voornoemde omdat de entertainment industrie hiermee wordt geschaad.

Wij willen u er nadrukkelijk op wijzen dat de gratis add-ons door derden worden aangeboden via het internet en dat wij uitsluitend een overzicht verstrekken van de mogelijkheden die deze add-ons bieden. Wij hebben geen invloed op de werking ervan en accepteren hiervoor dan ook geen enkele aansprakelijkheid.

0 Reactie(s) op: Androidboxen zijn alleskunners Kijk iedere film, serie en sportwedstrijd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.