BenQ W2000 winnaar EISA award

Door: partner-redactie | 01 augustus 2016 14:26

Partnerbijdrage

Met de W2000 gaat BenQ voluit voor de budgetbewuste filmliefhebber. De combinatie van uitstekende beeldkwaliteit, scherpe prijs en flexibiliteit hebben hem een EISA-award opgeleverd.

€ 999,00
www.benq.nl

Champagne graag

Ben je op zoek naar een compacte, mooi uitziende projector, die bovendien zo uit de doos prachtige beelden produceert, dan is de W2000 iets voor jou. Het design gebruikt zachte vloeiende lijnen, en de glanzend witte afwerking met accenten in champagnegoud geven hem een stijlvol uiterlijk dat in elke woonkamer past. Dankzij de 105% lensoffset komt de onderzijde van het beeld net boven de hoogte van de lens uit. Daarmee plaats je hem moeiteloos op de salontafel. De 10% verticale lensshift geeft je de mogelijkheid om het beeld nog wat hoger of lager te plaatsen. Moet je de projector toch wat verder kantelen, of iets uit het centrum opstellen, dan corrigeer je de beeldvervorming eenvoudig met de ingebouwde keystone-correctie.

De 1,3x zoomlens zorgt al vanaf 2,5m voor een 100 inch-beeld, dus veel plaats heb je niet nodig om de woonkamer om te toveren in een echte bioscoop. Dankzij een aangepast ontwerp is het geluid van de ventilator beperkt tot 27dBa in Eco mode, zodat de projector geen stoorzender is wanneer je van een film geniet.

Studiokwaliteit kleuren

Deze Full HD-projector levert beelden met een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels, en is een perfecte match voor je Blu-ray-speler, spelconsole of settopbox voor digitale televisie. De DLP-projectietechniek en geoptimaliseerde lens maken het pixelrooster haast onzichtbaar, zodat je geniet van haarscherpe beelden met het fijnste detail.

Maar levensechte beelden vereisen ook een goed contrast, sterke lichtopbrengst en vooral nauwkeurige kleuren. Met een lichtopbrengst van 2.000 ANSI lumen pompt de BenQ meer dan genoeg licht uit om zelfs in een zacht verlichte woonkamer nog een prachtig beeld te realiseren. Maar ook in verduisterde kamer levert het contrast van 15.000:1 beelden met een tastbare diepte.

De absolute troef van de W2000 is zijn voorbeeldige kleurweergave. De ‘Cinematic Color Rec709’-badge op de behuizing belooft perfect gekalibreerde kleuren die voldoen aan de Rec.709-norm die gebruikt wordt voor alle Full HD-content zoals televisie of Blu-ray. De projector gebruikt een 6x Speed kleurwiel van zes segmenten, (Rood-Groen-Blauw-Rood-Groen-Blauw). BenQ liet zijn experts meer dan 20 verschillende combinaties van kleursegmenten en kleurwiel-coatings uitproberen om de projector een zo rijk mogelijk kleurpalet te kunnen geven. Samen met een uitstekende isf-kalibratie (Imaging Science Foundation) en sterke kwaliteitscontrole tijdens de productie resulteert dit in een quasi foutloze kleurweergave, met rijke tinten en accurate huidskleuren.

Alles aan boord

Geen beeld zonder klank, daarom is de W2000 voorzien van CineMaster Audio. Het krachtig stel 20 Watt-luidsprekers zit in een stevige klankkast die samen met de BenQ Audio Enhancer voor epische basprestaties en krachtige treble zorgen. Met de optionele 3D-brillen geniet je bovendien op grootse wijze van 3D-films. En met twee HDMI-aansluitingen, waarvan eentje geschikt is voor je smartphone dankzij MHL (Mobile High Definition Link), een pc-aansluiting, analoge component video en stereo audio-ingang sluit je moeiteloos al je apparaten aan. Met de optionele draadloze Full HD-kit kan je de HDMI-kabels zelfs achterwege laten. Laat het filmplezier maar beginnen. Bekijk hier het volledige juryrapport.

De BenQ W2000 is te verkrijgen bij Coolblue: klik hier.