Betere smartphonefoto’s maken? Doe de online cursus!

Door: partner-redactie | 03 juli 2018 08:50

Smartphonecursus ASUS ZenFone
Partnerbijdrage

Wil je graag betere foto’s maken met je smartphone, maar wil het niet echt lukken? Onze collega's van Zoom.nl helpen je graag verder. In samenwerking met ZenFone hebben zij namelijk een online cursus smartphonefotografie gemaakt met de thema’s vakantie, portret, festival, eten en selfie. Geheel gratis en voor iedereen te volgen. Om je in de stemming te brengen voor deze cursus, hebben wij alvast vijf tips op een rijtje gezet.

Tip 1: Maak ook foto’s bij minder weer

Het weer heeft enorm veel invloed op je foto’s. Op stralende dagen is alles fleurig, maar als het zwaar bewolkt is, oogt de wereld een stuk grauwer. Maar da’s geen reden om alleen met mooi weer te fotograferen tijdens je vakantie of een dagje weg. Vlak na, maar ook tijdens een flinke regenbui, maak je bijvoorbeeld foto’s met een heel andere sfeer en die totaal anders zijn dan de foto’s die de doorsnee vakantieganger maakt.

Tip 2: Gebruik het diepte-effect

Veel nieuwe smartphones zijn voorzien van een heel fijne functie: diepte-effect. Hiermee kun je prachtige foto’s maken met een wazige achtergrond. Perfect voor het maken van portretfoto’s. De mate van vervaging kun je soms aanpassen. Zo creëer je foto’s die je ook zou kunnen maken met een spiegelreflexcamera. Let wel: niet elke smartphone kent deze functie, maar bijvoorbeeld de nieuwe ZenFone 5 wel.

Door gebruik te maken van het diepte-effect van je telefoon, kun je foto's maken met een mooie wazige achtergrond. Let op: niet alle telefoons hebben deze optie!

Tip 3: Pas handmatig de belichting aan bij een concert

Wil je graag mooie foto’s maken tijdens een concert of festival, maar heb je last van al het licht bij het podium? Waardoor bijvoorbeeld alles op het podium een onherkenbare vlek wordt? Pas dan zelf de belichting aan. Dat kan tegenwoordig op de meeste smartphones. Het werkt voor elke telefoon weer wat anders, maar onderzoek of jouw smartphone het ook kan. Dit kan je veel frustratie besparen tijdens dat ene toffe concert.

Tip 4: Flitser uit als je eten fotografeert

Je eten kan er nog zo goed uitzien, als je een foto met flits maakt ziet alles er onsmakelijk uit. Dé tip voor iedereen die graag eten fotografeert is dan ook: zet je flitser uit. Flitslicht weerkaatst sterk op elk glimmend oppervlak, zoals borden, bestek, een saus of soep. Mooie foodfoto’s maak je in de buurt van een raam. Je maakt dan gebruik van natuurlijk licht en zo voorkom je lelijke glimvlekken op je eten.

Tip 5: Zet bij een selfie niet alleen je hoofd op de foto

Als je een selfie wilt maken, kun je het beste niet alleen je hoofd in beeld nemen, maar ook een stukje van je lichaam. Want snijd je de foto af bij je nek, dan staat dat erg onnatuurlijk. Het is veel natuurlijker als de foto doorloopt tot minimaal een stukje onder de hals van bijvoorbeeld je shirt. Je schouders en een deel van de bovenarmen vullen dan de onderzijde van het beeld mooi op. Neem ook eens iets van de omgeving in beeld, zo kun je meteen aan de rest van de wereld laten zien waar je bent.

Zin om meer te leren over smartphonefotografie? Ga dan snel naar zoom.nl/academy en start vandaag nog met de gratis cursus smartphonefotografie! Je kunt de cursus in je eigen tempo volgen en je krijgt aan het einde een certificaat. Laad die smartphone maar snel op!

0 Reactie(s) op: Betere smartphonefoto’s maken? Doe de online cursus!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.