Bitdefender 2020: neem privacy weer in eigen hand

Door: partner-redactie | 18 juli 2019 16:41

Partnerbijdrage

Het online landschap bidet anno 2019 fantastische mogelijkheden, maar tegelijkertijd liggen er grote gevaren op de loer. Niet alleen moeten we tegenwoordig waakzaam zijn voor hackers en virussen, het zijn ook vooral de grote bedrijven die maar wat geïnteresseerd zijn in onze gegevens waarvoor we moeten oppassen. De nieuwe versie van Bitdefender, te weten Bitdefender 2020 helpt daarbij.

Je hebt wél iets te verbergen

Het is nog steeds een veelgehoorde opmerking, wanneer mensen gevraagd wordt naar hun mening over privacy: ‘Ach. Ik heb niets te verbergen’. De realiteit is echter anders, we hebben namelijk juist heel veel te verbergen. Privacy draait namelijk niet alleen om welke (eventueel dubieuze) websites je bezoekt, maar vooral ook om alle persoonlijke gegevens op je computer, waaronder medische en financiële gegevens en gegevens die kunnen worden afgeleid uit je surfgedrag.

Nieuwsgierige bedrijven

Bitdefender 2020 is ontworpen om de deur dicht te houden voor nieuwsgierige bedrijven, om te voorkomen dat je persoonlijke gegevens commercieel worden misbruikt. Nieuw in deze versie van Bitdefender is de antri-tracking functie voor browsers, beschikbaar voor zowel Windows als MacOS. Wanneer je een website bezoekt, zorgt deze functie ervoor dat alle trackers op de website in kaart worden gebracht, en krijg je de mogelijkheid om deze uit te schakelen. Op die manier heb je volledige controle over welke informatie bedrijven en andere derden over je kunnen verzamelen.

Gluurders

Het zal je maar overkomen: denk je veilig te zijn binnen de muren van je eigen huis, blijken hackers je webcam en microfoon te gebruiken om je te bespioneren, met alle gevolgen van dien. Bitdefender heeft al enige tijd een functie die ervoor zorgt dat je webcam niet zomaar gebruikt kan worden, en voegt daar nu ook de Microphone Monitor aan toe. Wanneer apps of programma’s de microfoon gebruiken zonder dat je daar toestemming voor hebt gegeven, trekt Bitdefender direct aan de bel. Voor jou als gebruiker betekent dit rust in de tent, wetende dat er een digitale politieagent voor je deur staat.

Hackers en malware

Malware is al jaren één van de grootste plagen voor internetgebruikers. Wie per ongeluk kwaadaardige code binnenhaalt, kan niet alleen waardevolle gegevens verstrekken aan internetcriminelen, maar ook nog eens al z’n bestanden kwijtraken. Bitdefender strijdt al jaren tegen malware, en heeft z’n malware detection engines in Bitdefender 2020 een flinke upgrade gegeven, om ervoor te zorgen dat ook de nieuwste varianten van malware een halt wordt toegeroepen.

Ook lanceert het bedrijf de allereerste real-time bescherming voor iOS, om gebruikers te beschermen tegen phishing, door gevaarlijke pagina’s die op jacht zijn naar gevoelige gegevens, direct te blokkeren. Op die manier zijn privacy en online veiligheid gewaarborgd, zodat je als gebruiker het internet weer kunt gebruiken waarvoor het bedoeld is.

Meer informatie? Ga naar: bitdefender.nl