Chantall test de Raumfeld Soundbar

Door: Test Panel | 22 september 2017 08:59

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Week 2
  3. Eindconclusie

Als een van de gelukkigen kreeg ik de kans om twee weken lang een Teufel product te mogen testen en reviewen. Hoe leuk, ik kreeg de witte variant van Teufel Soundbar thuisgestuurd om uit te proberen. Laat wit nu precies mijn lievelingskleur zijn (alhoewel wit geen kleur is) en mijn halve huis wit is. Deze soundbar zou hier perfect bij staan! Maar goed, laat ik beginnen met mijn ervaringen na week 1.

Levering

Vrijdagmiddag krijg ik een berichtje dat de Teufel Soundbar vanuit Duitsland naar mijn adres, hier in Den Haag, wordt verzonden. Maandagavond vind ik al een briefje in mijn brievenbus dat het verwachtte pakketje bij de buren af is geleverd. Helaas ben ik een beetje laat thuis gekomen en moet ik nog even wat geduld opbrengen om tot morgen te wachten zodat ik op een wat schappelijkere tijd bij de buren aan kan bellen.

Verpakking

Eindelijk is het dinsdag en ik kan mijn pakketje ophalen bij de buren. Het blijken 2 dozen te zijn, zowel de Soundbar als de subwoofer zijn apart verpakt. Ik ben direct al onder de indruk van het gewicht dat beide dozen hebben, vooral de subwoofer voelt vrij zwaar aan. Dit belooft veel goeds…

Unboxing

Eenmaal in de woonkamer begin ik als een kind op 1e kerstdag de dozen uit te pakken. Ik begin met de kleinere doos waarvan ik weet dat dat de Raumfeld Soundbar is. Wat mij als eerste op dat de producten heel goed en vooral stevig zijn ingepakt! Overal rondom piepschuim, de snoeren en afstandsbediening ook netjes in plastic verpakt en dan kom ik bij de Soundbar… Deze bevindt zich in een mooie stoffen beschermhoes, wat vergelijkbaar is met een fluwelen handschoen. Voorzichtig haal ik de Soundbar uit de hoes en bekijk hem even goed van dichtbij. Wat is het een mooi apparaat! Ik zet de soundbar voor de tv neer en kijk even naar de aansluitingen. Mijn tv heeft geen HDMI ARC aansluiting, daarom sluit ik de Soundbar aan middels een RCA kabel.

RCA kabel – aansluiting aan de achterkant van de Raumfeld Soundbar

Nu loop ik naar de subwoofer en open de doos. Ook deze is rondom goed ingepakt met piepschuim en netjes verpakt in een beschermhoes. Omdat deze groter en vooral wat zwaarder is dan de soundbar heb ik zelf wat moeite om de hoes eraf te krijgen. Ook zitten er rubberen strips op een aantal plekken zodat de subwoofer niet snel zal verschuiven wanneer deze geplaatst is. Ik zie dat hij zowel liggend als staand geplaatst kan worden. Ik zet hem rechtop, omdat hij niet onder mijn tv meubel past. Het geheel voelt heel solide aan en de poten zijn van rvs, wat hem een kwalitatieve uitstraling geeft. Ik sluit de subwoofer aan en volg de beschrijving om hem te pairen met de Soundbar, dit is vrij snel gedaan. Wat mij wel opvalt is dat t.o.v. de Soundbar en de subwoofer, de afstandsbediening verbazingwekkend licht aanvoelt. Ergens stelt dat mij teleur omdat ik het solide gevoel mis t.o.v. de Soundbar en de subwoofer. Helaas doet hij het niet als ik op de knoppen druk en kijk ik even waar dit aan ligt. Ik vind onderop de afstandsbediening twee schroefjes en open deze om te kijken of er wel een batterij in zit. Eenmaal geopend zie ik dat er een inderdaad batterij in zit en ik schroef hem weer dicht. Ik zie nu het lampje af en toe branden als ik op een knop druk, maar hij reageert nog niet helemaal perfect. Ik maak de afstandsbediening nog een keer open en kijk of de batterij wel goed zit. Ik schroef hem weer dicht en nu doet hij het wel, ik kan beginnen!

Batterijklepje onderop de afstandsbediening

Verbinden

Allereerst installeer ik de app RAUMFELD via Google Play Store. Eenmaal geïnstalleerd begeleidt de app mij door de stappen heen. Het wijst zich allemaal vanzelf. Een app… uhm kind kan de was doen ;). Na installatie activeer ik diverse muziekdiensten zodat ik gelijk het geluid uit kan testen. Het is even zoeken in Spotify om de output in te stellen op de Raumfeld Soundbar, maar uiteindelijk heb ik het gevonden en kan ik genieten van een overweldigend zuiver geluid… WAUW! Ook het geluid van de tv komt goed door en ik weet nu al dat ik de komende periode extra ga genieten van al mijn concerten, muziek en films.

Raumfeld app icoon
Spotify via de Raumfeld app op de Soundbar afspelen

Eerste indruk

Mijn eerste indruk is dat zowel de Soundbar als de subwoofer een mooi en strak ontwerp hebben. De rvs details maken het geheel nog chiquer en stralen hoogwaardige kwaliteit uit. De bouwkwaliteit is stevig en wat een slim detail is, zijn de rubberen strips op de subwoofer. Die zorgen ervoor dat deze stevig op de grond staat of ligt en niet makkelijk zal verschuiven. De knoppen op de Soundbar voelen stevig aan en reageren goed op mijn aanrakingen.

Wat krijg ik allemaal bij het product

- Raumfeld Soundbar

- Stroomkabel voor de Raumfeld Soundbar

- Sokkel voor Raumfeld Soundbar (voorgemonteerd)

- Wandbeugel voor Raumfeld Soundbar (los erbij geleverd)

- HDMI-kabel voor Raumfeld Soundbar

- Raumfeld Subwoofer

- Stroomkabel voor de Raumfeld Subwoofer

- Afstandsbediening

Lees volgende week meer over het bereik, bediening, volume en het geluid.

Benieuwd naar de reviews van onze andere testers? Klik hier