Chantall test de Raumfeld Soundbar

Door: Test Panel | 22 september 2017 08:59

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Week 2
  3. Eindconclusie

Bereik

Gedurende deze week test ik de Soundbar door hem op 3 verschillende plekken in de woonkamer te plaatsen en vanaf elke plek in de ruimte is het geluid daadwerkelijk prachtig, waar ik mij ook bevind t.o.v. van de speaker. Het geluid komt er zuiver uit en vervormd ook niet wanneer het volume omhoog gaat. Ook wanneer ik mij naar de andere ruimtes in huis begeef, merk ik dat het geluid goed hoorbaar blijft. Stiekem wordt ook het douchemoment momenteel naar een hoger level gebracht, door de duidelijk hoorbare muziek op de achtergrond. Of de buren daar zo blij mee zijn laat ik maar even in het midden :).

Bediening

De bediening van de Soundbar doe ik merendeels via de app: aan/uit, harder/zachter. Het kan allemaal. De knoppen die aan de aan de voorkant van de Soundbar zijn geplaatst worden af en toe gebruikt. Voornamelijk wanneer ik de telefoon niet bij de hand heb en wel snel het geluid zachter (of harder) wil hebben. De knoppen voelen stevig aan en reageren goed op mijn aanrakingen, zoals ik in mijn vorige verslag ook al vermeldde. Via app kun je praktisch alles doen wat je wilt doen. Verder gebruik ik de afstandsbediening af en toe om te schakelen tussen bijvoorbeeld de tv en de app (Spotify), zodat hij op de juiste stand staat. Naar mijn mening heeft deze alle knoppen erop zitten wat nodig is, mits ik de afstandsbediening zou willen gebruiken. Nothing more, nothing less. Afgelopen week heeft mijn vriendin de Soundbar ook een paar keer getest door de Raumfeld app in de App store te downloaden en in te stellen op haar telefoon. Ook dit keer was dat zo gedaan en wees het zich allemaal vanzelf. Binnen 5 minuten knalde haar Spotify playlist uit de Raumfeld Soundbar!

Volume

Het volume van de Soundbar heb ik niets eens helemaal voluit durven zetten, wat kan dat hard en dat zonder in te leveren op de kwaliteit! Wat ik zelf erg fijn vind is dat het volume met de Raumfeld app aangepast kan worden. Hierop kan het zelfs een stuk genuanceerder dan via de fysieke knoppen op de afstandsbediening en de Soundbar zelf. Daarin merk ik zelf dat er tussen de treden van harder en zachter zetten een vrij duidelijk verschil hoorbaar is. Naar mijn idee iets te groot. Maar goed, gelukkig is daar de app voor, welke dat allemaal weer meer dan goed maakt.

Geluid

Het geluid is echt om door een ringetje te halen. Het is, zoals hiervoor al gezegd, zuiver en kan hard zonder in te leveren op de kwaliteit. De hoge tonen worden niet schel, de lage tonen zijn erg fijn en alles blijft goed hoorbaar tot in de details. Op de subwoofer kun je ook het een en ander instellen voor een nog fijnere en persoonlijkere geluidservaring, zoals te zien is op de foto hiernaast.

App

De RAUMFELD app, welke via de Play Store (Android) en App Store (IOS) te downloaden is, wijst zich vanzelf. Het is makkelijk in gebruik en je kunt er best veel via regelen. Denk hierbij aan de instellingen voor de Soundbar, volume regelen, diverse bronnen selecteren, afspeellijsten maken, multiroom mode instellen, etc. Zelf ben ik nog niet ergens tegenaan gelopen wat betreft een eventueel gemis in de Raumfeld app. Naar mijn idee is hij vrij compleet, zeker als ik bedenk dat ik door de app eigenlijk geen gebruik (meer) hoef te maken van de fysieke knoppen op de Soundbar en de bijgeleverde afstandsbediening. Zeker in het tijdperk waar wij nu in leven is het voor de gemiddelde gebruiker zeker een aanvulling en heeft de app een groot gebruiksgemak.