Chantall test de Raumfeld Soundbar

Door: Test Panel | 22 september 2017 08:59

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Week 2
  3. Eindconclusie

Indruk

Mijn indruk van de Soundbar is na mijn eerste testverslag eigenlijk alleen maar positiever geworden. Naast dat het product een mooi en strak ontwerp heeft en de bouwkwaliteit hoogstaand is, is ook zeker het geluid daadwerkelijk prachtig. Het maakt niet uit wat ik op zet of waar ik mij in de ruimte bevind, het vult elke hoek met een gedetailleerd geluid. Muziek, series, films en concerten… De Raumfeld Soundbar weet er raad mee. Ik heb momenten gehad dat ik met kippenvel op mijn armen en een brede glimlach op mijn gezicht op de bank zat te genieten of helemaal in mijn element midden in de woonkamer stond te dansen. Ik wist niet dat geluid zo mooi kon klinken en dat gewoon bij mij thuis. Ik vind het erg jammer dat ik de Soundbar weer in moet leveren na deze 2 weken testen en zal hem dan ook zeker gaan missen.

Gebruik

Ik heb de Raumfeld Soundbar voor alles gebruikt waar geluid bij nodig is: tv, films, series, muziek en concerten. En hij heeft mijn verwachtingen meer dan overtroffen. Wat ik tevens erg fijn vind is dat er weinig snoeren aan te pas komen, wat zorgt voor een rustiger geheel, zonder al die (in mijn ogen) vervelende draden. Het installeren van de app en het plaatsen van de Soundbar en subwoofer is vrij snel gedaan. Het enige waar ik even mijn weg in moest zoeken was het verbinden van de Soundbar in Spotify. Toen ik dat eenmaal doorhad, was het piece of cake. Nu is het ’s morgens opstaan, app aanklikken en een heerlijk muziekje aanzetten. Zo simpel kan het zijn!

Pluspunten

 Strak design

 Hoogstaande bouwkwaliteit

 Geluidskwaliteit

 Rubberen anti-slippootjes op de subwoofer

 Gebruiksgemak en mogelijkheden Raumfeld app

 Aan/uit knop subwoofer op een makkelijk te bereiken plek

 Weinig kabels nodig voor aansluiten

 Eenvoudig en snel te installeren

 Alle benodigde kabels meegeleverd voor aansluiting op een HDMI ARC aansluiting

Minpunten

 Het was even zoeken hoe ik Spotify via de Soundbar af kon laten spelen (instelling in Spotify app).

 Als ik zelf had mogen kiezen zou ik voor de witte variant van de Raumfeld Soundbar een witte of grijze luidsprekerstof hebben gekozen, zodat het geheel nog beter op elkaar afgestemd zal zijn i.c.m. met de subwoofer (rvs poten).

 De fysieke volume knoppen op de Soundbar en afstandsbediening minder genuanceerd in harder en zachter zetten dan de app.

Al met al zou ik de Raumfeld soundbar een 9 geven en absoluut aanbevelen aan de mensen in mijn omgeving. Je betaalt er wel wat voor, maar je krijgt er een hoop voor terug.