Chromebook als multimedialaptop

Door: partner-redactie | 18 januari 2019 14:35

Partnerbijdrage

Door de manier waarop Chromebooks in het begin in de markt zijn gezet, hebben ze de reputatie gekregen dat het laptops zijn waar je eigenlijk alleen maar een beetje op kunt surfen en mailen. In het prille begin mag dat misschien waar geweest zijn, maar de tijd heeft niet stilgestaan. Wist je bijvoorbeeld dat Chromebooks ook uitstekend kunnen functioneren als multimedialaptop?

Zoals bij elke laptop geldt dat natuurlijk niet voor elk model. Er zijn instapmodellen verkrijgbaar die inderdaad vooral bedoeld zijn voor lichte taken en die met een klein beeldscherm ook niet echt een optimale multimedia-ervaring bieden. Kies je echter de juiste Chromebook, dan heb je een laptop waar je zowel op kunt werken, maar daarnaast ook in hoge resolutie films en series op kunt kijken en zelfs in beperkte mate foto’s en video’s op kunt bewerken met de juiste apps uit de Chrome Web Store of Google Play Store.

Stevig en compact

Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar de Chromebook 14 van Acer, dan wordt direct duidelijk hoeveel mogelijkheden je op Chrome OS hebt. Ten eerste heeft het beeldscherm met 14 inch een lekker formaat: compact genoeg om met je mee te dragen, maar groot genoeg om films en series te kunnen kijken. Het ips-paneel geeft je een kijkhoek van 170 graden, wat betekent dat je ook prima met meerdere mensen tegelijkertijd kunt kijken. De Chromebook heeft een resolutie van 1920 × 1080 pixels, oftewel full hd, wat betekent dat je geen detail hoeft te missen van je favoriete film of serie. Dankzij de ruime hoeveelheid usb-poorten kun je, zelfs als je al een muis en nog een ander apparaat hebt aangesloten, nog steeds een harde schijf aansluiten met bijvoorbeeld films erop. Deze Chromebook heeft een batterijduur van maximaal 12 uur, zodat je de hele dag kunt doorgaan.

Laptop én tablet

We zien daarnaast ook steeds meer Chromebooks op de markt met een convertible beeldscherm dat ook als touchscreen fungeert. Dit is handig, omdat je de laptop letterlijk in één handomdraai kunt veranderen in een tablet. Je klapt simpelweg het scherm tegen de achterkant en je bedient het apparaat met je vingers. De Chromebook Spin 15 van Acer is zo’n hybride laptop/tablet. Met 15 inch is het scherm heerlijk groot, zowel in laptop als in tabletmodus. Net als de Acer Chromebook 14 biedt dit apparaat een ips-paneel in full hd, waardoor ook een grote kijkhoek is gegarandeerd, evenals realistischere kleuren. Deze Chromebook heeft daarnaast twee krachtige luidsprekers die omhoog zijn gericht, zodat je zowel van het geluid van films als van streamende muziek kunt genieten.

Apps

Een van de redenen dat Chromebooks zo veelzijdig zijn, is dat ze je toegang bieden tot de Chrome Web Store. Apps die je daarin downloadt, zijn net als Chrome OS zelf perfect afgestemd op je hardware. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je Chromebook ineens een stuk trager of instabiel wordt door een app die je hebt gedownload. Officieel kun je geen foto’s en video’s bewerken met een Chromebook, maar de superlichte apps uit de Chrome Web Store bieden je alsnog deze mogelijkheid. Daarnaast heb je ook toegang tot de Google Play Store en dat houdt in dat je toegang hebt tot alle apps die ontwikkeld zijn voor Android-smartphones en -tablets. Zeker wanneer je een Chromebook hebt met een touchscreen en tabletmodus, biedt dit oneindig veel mogelijkheden en heb je een enorm veelzijdige multimedia-laptop en -tablet, voor een fractie van de prijs van een dure standalone tablet.

Geen gedoe

Chromebooks zijn vooral ook ideale multimedia-apparaten, omdat ze je totaal geen gedoe opleveren. Je wilt de Chromebook uit je tas of van tafel kunnen pakken en direct genieten van entertainment. Je wilt niet eerst nog tien virusscans moeten voltooien of de laatste updates van het besturingssysteem hoeven te draaien, en dat is precies waarin Chrome OS uitblinkt. Er wordt nog weleens als nadeel geroepen dat je altijd online moet zijn met een Chromebook. Daar is niets van waar. Wist je bijvoorbeeld dat je in Chrome OS gewoon films en series kunt downloaden van Netflix? Hierdoor kun je dus ook probleemloos offline Netflixen en dat is iets dat zelfs op een Windows-pc niet is toegestaan.

Conclusie

Om te genieten van multimedia, heb je niet altijd de meest krachtige computer nodig. Wat je wel nodig hebt, is een laptop die werkt wanneer dat moet, met een mooie full-hd-resolutie, een fijne kijkhoek als je met vrienden of familie wilt kijken en natuurlijk gewoon goede connectiviteit. Chromebooks hebben al die eigenschappen, met als voordeel dat je er nooit de hoofdprijs voor betaalt. Met het geld dat je overhoudt, kun je met gemak jarenlang een abonnement nemen op Spotify en Netflix, zodat je optimaal kunt genieten van jouw multimedialaptop.

Dit is waarom je een chromebook wil!

Ben jij op de hoogte van alle voordelen van een chromebook? Geef nu je mailadres op en download een overzichtelijke checklist, boordevol handige informatie!

E-mailadres
* Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om (zie onze privacyverklaring). Door het downloaden van de checklist meld je je aan voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen van Computer!Totaal. Je kunt je hier altijd weer voor afmelden.Ook ontvang je eenmalig een mail vanuit ACER.