Devolo GigaGate getest: week 1

Door: Test Panel | 26 april 2017 14:31

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Devolo GigaGate getest: week 2
  3. Devolo GigaGate getest: week 3

Speedtest

De vorige keer had ik het wifi gedeelte aan de praat gekregen. Dus ben ik nu met de speedtest van Ziggo de snelheid aan het testen. Ik kom uit op een gemiddelde snelheid van 45.15 mbps. (De ene keer 40.10 mbps de andere keer 50.20 mbps.) Dat is wel stuk minder dan mijn verbinding met mijn dual cisco modem 5ghz. Op de Cisco zit ik gemiddeld op 117.50 mbps, dus dat is drie keer zo veel als de Devolo, maar dat mag de pret niet drukken.

Films streamen

Dan ga ik nu vanaf mijn Medion 2 terabyte NAS een film streamen. Daarvoor heb ik een 4k film erop gezet want zoals ik in de eerste review al aan had gegeven, heb ik ook een 4k, 55 inch aan de muur hangen. Zoals ik zelf al had verwacht geeft het streamen van 4k content helemaal geen problemen. Al met al ben ik zelf heel tevreden met deze set. Maar als ik naar de snelheid kijk, denk ik dat ik daar nog iets aan moet worden gedaan. Vanmiddag ga ik nog eens de instellingen nalopen om te kijken naar een betere snelheid. Maar ik ben zoals gezegd niet ontevreden, het afspelen van bestanden van de nas werkt goed. Ik luister via het netwerk naar internet radio en dat werkt ook prima.

Ik heb mijn tv aangesloten op de satelliet, via wifi zit er geen merkbaar verschil in volgens mij. Ook mijn 4k mediaplayer speelt streaming video goed af. Zowel bedraad als onbedraad (en ik heb er een dreambox op aangesloten) ontstaan er geen problemen. Ook boven heb ik goed signaal ondanks het feit dat ik een betonnen vloer heb. Ook daar heb ik een 4k tv maar de devolo heeft er geen moeite mee om de bestanden van mijn nas af te spelen via wifi.

Conclusie

Ik ben zeer tevreden over het gebruiksgemak van de devolo set. Een verbeterpunt zou de snelheid kunnen zijn, dit valt mij wat tegen. Ik heb niet kunnen ontdekken of ik iets kan veranderen in de instellingen wat dit zou kunnen verbeteren maar daar ga ik zeker nog verder mee puzzelen. Wat mij blij maakt en ik denk met mij ook andere gebruikers, is dat de installatie zeer eenvoudig is: aansluiten en het werkt gelijk! Zoals het hoort, hier kunnen andere fabrikanten een voorbeeld aan nemen. De vormgeving van de set vind ik ook erg mooi, het product staat netjes in ieder interieur. Een van de mogelijkheden van de devolo GigaGate is dat je de lampjes aan de voorkant uit kunt zetten. Zo kijk je niet de hele tijd tegen de brandende lampjes aan wanneer de satelite bij je tv of ergens anders in het zicht staat. Ook de instellingen zoals wachtwoord kun je makkelijk veranderen. Kortom: de devolo GigaGate is een top product!

0 Reactie(s) op: Devolo GigaGate getest: week 1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.