Devolo GigaGate getest

Door: Test Panel | 26 april 2017 14:40

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Devolo GigaGate getest: week 2
  3. Devolo GigaGate getest: week 3

Frits maakt ook regelmatig gebruik van zijn home entertainment apparatuur en wil net als Paul en Leo snellere toegang tot zijn NAS. In deze review lees je zijn bevindingen.

De verpakking

In eerste instantie gaf dat de verpakking een gebruikte indruk. De echte verpakking was beduidend beter van kwaliteit. Geloof me daar kan ik over meepraten na 25 jaar in de zeehaven gewerkt te hebben. Daar wordt hard en snel gewerkt dus een goede verpakking is belangrijk! Alles zit nogmaals in het plastic verpakt, waardoor de GigaGate zeker weten goed aankomt. En dat is belangrijk want hij is echt plug and play.

De GigaGate

Dit is mijn eerste op wifi gebaseerde product wat bij het opstarten gelijk functioneert. Ik ben normaal gesproken best wel sceptisch over dit soort producten. Ieder jaar zijn er weer betere producten op de markt, dus wanneer het werkt, wordt er vaak niet verder getest om het product te verbeteren.

Ik denk dat dit een blijvertje is!

Het is immers een opstap naar de 5 ghz band die bij velen thuis ontbreekt. Niet alleen je mutimedia set, maar ook je telefoon en tablet profiteren hiervan. Om dit te controleren gooide ik gelijk een draadje naar mijn tablet uit om de wifi-overdracht te meten. 94 mbps Up & 96 mbps Down: dit is sneller dan menig bedraad netwerk, ongelofelijk dit had ik niet verwacht!

Ik heb wel een Gigabyte glasvezel aansluiting buiten dus niet iedereen heeft het in huis maar dit belooft dus dat hij het kan. En je hebt gelijk een 1000 mbps switch in huis.

Het uiterlijk

Een nieuwe trend: Piano Black. Het is een mooie aanvulling waar dan ook in huis. Het zal in ieders interieur staan. De lange netwerkkabel over de vloer kan eruit en je krijgt er een net zwart kastje voor terug. Ik dacht eerst: hij blijft niet staan met die smalle pootjes en al die draden maar dat gaat heel goed! Later zal ik hem wel plat neer willen leggen, rubberen plak voetjes zouden dan wel fijn zijn.

Maar hij draait! Op naar de volgende test.

Nieuwsgierig naar de andere reviews? Je leest ze hier.

0 Reactie(s) op: Devolo GigaGate getest

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.